CURCUBEU DUBLU pe cerul BUCUREŞTIULUI. Când apare acest FENOMEN RAR FOTODuminică seara locuitorii Sectorului 3 s-au putut bucura de o privelişte inedită, un curcubeu dublu, fenomen întâlnit destul de rar. Acesta apare atunci când lumina soarelui este reflectată de două ori în interiorul picăturilor de apă.

Un fenomen meteorologic rar a apărut duminică seara pe cerul Capitalei, după ce un curcubeu dublu a fost vizibil pentru mai puţin de un minut înainte ca o ploaie rece şi un vânt puternic să cuprindă zona de est a oraşului. Imaginile au fost surprinse în Sectorul 3 al Capitalei, în cartierul Sălăjan.

Curcubeele normale apar atunci cand umiditatea din aer refractă lumina soarelui astfel încât acesta este descompus în culorile sale componente. Fenomenul apare atunci când Soarele este poziționat în spatele celui care îl priveşte și lumina soarelui trece prin apa din aer. Lumina se refractă in interiorul picăturilor iar lumina albă este ruptă în sus. Fiecare culoare are o lungime de undă diferită, astfel, în funcție de unghiul de refracție, o culoare diferită de lumină va fi reflectată spre exterior.

Experţii spun că fiecare curcubeu este însoțit de un alt curcubeu secundar, dar, de cele mai multe ori, lumina este prea slabă pentru a putea fi observat. Cu toate acestea, duminică seara lumina a fost destul de puternică astfel încât acesta să fie foarte clar. Efectul de curcubeu dublu se datorează reflectării continue a luminii în interiorul fiecărei picături de apă. Lumina soarelui este de fapt reflectată de două ori în interiorul unei picături: o dată pentru a produce curcubeu primar şi a doua oară în partea din spate a picăturii. Această a doua reflecție inventează lumina dar urmând aceeași refracție. Această a doua reflecție reduce intensitatea luminii solare şi produce un al doilea curcubeu inversat, creând astfel un arc dublu de lumină multicoloră.

Etichete: curcubeu, curcubeu dublu, curcubeu dublu bucureşti

0/1 COMENTARII
Curcubou
29 Aug 14:46
+0
VOTURI
-0
"Când apare acest FENOMEN RAR"

De absolut fiecare data, doar ca de multe ori nu este atat de vizibil al doilea curcubeu. Dar curcubeul este dublu de fiecare data!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE