"Curcubeu" pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene și roz, după cele mov. GALERIE FOTOLângă celebra pergolă mov-lila, amplasată în centrul Capitalei, pe unul dintre cele mai mari bulevarde, au mai apărut alte pergole de diferite dimensiuni şi culori. Noile pergole amplasate pe Bulevardul Unirii sunt disponibile în patru nuanţe cromatice diferite, care nu au nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis.

În urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, Primăria Sectorului 3 a pus, în cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii, o pergolă mov - lila, la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Deşi această pergolă a fost intens criticată, în contextul în care culoarea ei nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis, pe Bd. Unirii au mai apărut alte pergole în culori ţipătoare, în apropierea Pieţei Alba Iulia. Astfel, cei care ajung pe acest bulevard, în apropierea intersecţiei Bd. Unirii cu Str. Lucian Blaga, pot vedea acum, de la mare distanţă, mai multe pergole albe, două pergole mov-lila, o pergolă vopsită roz şi una de culoare galbenă.

Pe lângă faptul că pergolele nu sunt adaptate, din punct de vedere cromatic, cu amenajarea făcută până în prezent în zonă, cea mai mare pergolă, de culoare mov-lila, adăposteşte şi magazinul ambulant "Căruţa cu cârnaţi".

 

Nu doar pergola mov-lila a fost criticată de bucureşteni. Unii au fost nemulţumiţi şi de faptul că, de o parte şi de alta a trotuarului nou amenajat de pe Bd. Unirii, a fost montat un sistem de iluminat multicolor. Oamenii au ironizat sistemul de iluminat care îşi schimbă culoarea în verde, mov, roz, albastru sau galben, spunând că nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard.

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, care a fost intens criticată pentru că nu se încadrează în peisajprimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus, râzând, "păi, știți, flacăra violet". "În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi), iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă", a completat primarul. Mai multe detalii, aici.

După cum susţine Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află Bulevardul Unirii, Primaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici.

De altfel, bucureştenii s-au plâns încă de anul trecut că lucrarea începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul din zonă îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. Vezi AICI GALERIE FOTO cu bătaia de joc de pe Bd. Unirii:spaţiul verde tăiat,pistele de biciclete distruse şi trotuare lipsă.

Etichete: Bulevardul Unirii, lucrari bulevardul unirii, lucrari ilegale bulevardul unirii, lumini trotuar bulevardul Unirii, pergola mov, Primăria SEctor 3, realitatea, robert negoita, Sectorul 3, umbrar mov

0/7 COMENTARII
Atentul
25 mai 11:06
+0
VOTURI
-0
Dupa cum au mai scris si altii aici, pergolele sunt necesare doar in cazul in care un bulevard e asaltat de plante ornamentale agatatoare. Daca nu, inseamna ca pergolele respective sunt contracte cu dedicatie, catre firmele rudelor, sau bani publici aruncati pe fereastra.
Cat sespre cromatica aleasa, e vorba fara echivoc de o mie de ani de civilizatie lipsa.Peste tot in Occident, astfel de mobiliar urban, de la poduri la ...pergole, cromatica este decenta, in tonuri de verde inchis pana la gri inchis - culorile papagalului le vedem doar la imbracamintea individuala, fiecaruia dupa gust si nu pe cladiri sau mobilier urban.
ady
24 mai 12:25
+0
VOTURI
-0
@virus006
"mi s-a parut oarecum ireal sa pot merge pe un trotuar fara nici o masina parcata."
SI cat de ideale ni se par niste lucruri absolut normale. Vad ca pr toti ii doare in cur de spatiul verde pierdut, toti sunt impresionati ca nu mai sunt masini pe ciotul ramas pentru pietoni. Este jenant un asemenea proiect in sec 21!
Fox
21 mai 21:40
+0
VOTURI
-0
Asa cum presupuneam mai demult, pe cand B365 cu profesionalism considera un kitch ceea ce inca nu era finalizat, iata ca lucrarea arata chiar modern, in culori puternice care exact asta isi doresc: sa doboare monotonia orasului. Ne-am saturat de gri si jeg. Iata ca poate sa si luceasca pe jos, iata ca poti sa mergi pe jos fara sa te lovesti de masini, si fara sa te asupreasca cenusiul blocurilor comuniste! Cat de incompetent este Negoita iata ca macar atat poate sa faca! Asta daca nu cumva proiectul era de la celalalt primar Negoita care chiar are meritul ca a schimbat radical fata sectorului 3.
ion
19 mai 11:33
+0
VOTURI
-0
de ce nu va duceti si 10 metri mai incolo spre strada turturele sa vedeti ca au lasat trotuarul nereparat?
vlad
17 mai 22:22
+0
VOTURI
-0
Pana la urma care e rolul pergolelor astea??? Daca erau niste plante cataratoare poate intelegeam, dar asa??? ce naiba sunt alea???
Cris
17 mai 14:21
+0
VOTURI
-0
Niste tzarani. Cum vor crete acei copaci prinsi in pergole? Nu-i duce mintea...
virus006
17 mai 11:28
+0
VOTURI
-0
Lasand la o parte culorile pergolelor, mi s-a parut oarecum ireal sa pot merge pe un trotuar fara nici o masina parcata. Sa speram ca exemplul va fi urmat peste tot :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE