Curs VALUTAR, 3 NOIEMBRIE 2016, MIERCURI. Ce se întâmplă cu monedeleBanca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5040 lei, în scădere uşoară faţă de cotaţia precedentă, pe fondul revenirii aversiunii la risc pe pieţ, după sondajele din Statele Unite care indică o posibilă victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale.

Curs valutar BNR
Curs valutar BNR

Marţi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5056 lei/euro.

Leul intrase marţi după amiază pe o tendinţă de apreciere, însă ultimul sondaj publicat în SUA, care arată un uşor avans al candidatului Donald Trump în sondaje, a generat o creştere a aversiunii la risc şi a penalizat toate activele emergente, spun analiştii, scrie news.ro.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu peste 3 bani, de la 4,0954 lei până la 4,0652 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a urcat cu peste 2 bani, până la 4,1787 lei, de la 4,1574 lei.

Etichete: curs, curs BNR, curs valutar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE