Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul pensiilor speciale pentru aleşii localiGuvernul ar putea sesiza Curtea Constituţională în cazul pensiilor speciale pentru aleşii locali. Executivul analizează posibilitatea unei asemenea acţiuni, urmând să fie pusă în practică în perioada imediat următoare, dacă se va ajunge la o concluzie în acest sens.

Curtea Constitutionala ar putea fi sesizata in cazul pensiilor speciale pentru alesii locali
Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul pensiilor speciale pentru aleşii locali

"Guvernul analizează foarte serios posibilitatea de a solicita Curţii Constituţionale aviz de constituţionalitate pe legea pensiilor speciale pentru aleşii locali", au spus sâmbătă, pentru agenţia Mediafax, surse oficiale.

Potrivit legii privind Statutul aleşilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, în ultima şedinţă de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, preşedinţii de Consilii judeţe şi vicepreşedinţii acestora care îndeplinesc condiţiile vârstei de pensionare vor putea primi, la încetarea mandatului, o "indemnizaţie pentru limită de vârstă" (pensie specială), în acelaşi regim cu senatorii şi deputaţii.

Condiţiile de acordare sunt ca aleşii locali să nu fie realeşi pentru un nou mandat şi ca aceştia să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie precum luarea sau darea de mită şi traficul de influenţă. De subliniat că aceste dispoziţii se aplică doar în cazul în care condamnarea survine ca urmare a săvârşirii infracţiunii în calitatea oficială de ales local. Mai mult, nu sunt incluse infracţiunile de serviciu, precum delapidarea, abuzul în serviciu sau deturnarea de fonduri.

Etichete: aleși locali, Curtea Constituţională, Guvern, pensii speciale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h