Curtea de Apel a respins contestația la normele de aplicare a legii de eutanasiere a maidanezilorCurtea de Apel București a respins contestația depusă de fundația Vier Pfoten la normele de aplicare a legii ce permite eutanasierea maidanezilor. Decizia Curții de Apel mai poate fi însă atacată cu recurs. 

Guvernul va ataca la Curtea Suprema decizia de suspendare a normelor Legii cainilor fara stapan
Guvernul va ataca la Curtea Supremă decizia de suspendare a normelor Legii câinilor fără stăpân
Foto: cugetliber.ro

Pe 20 iunie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor. Instanta a decis suspendarea normelor la solicitarea fundatiei Vier Pfoten, unul dintre motive fiind ca legea cainilor fara stapan prevede concesionarea serviciilor de gestionare a maidanezilor doar ONG-urilor si fundatiilor, iar normele permit concesionarea/incredintarea sau delegarea acestor servicii firmelor. ONG-urile insa nu au servicii de capturare a maidanezilor, nu sunt de acord cu eutanasirea si nu au capacitatea necesara sa presteze aceste servicii, spun reprezentantii Primariei Capitalei, informează Hotnews.

Acum, Curtea de Apel București a decis că nu există motive pentru declararea ilegală a normelor. 

La sfârşitul lunii iunie, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind însă definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a motivat suspendarea normelor de aplicare a Legii câinilor fără stăpân prin faptul că acestea contrazic actul normativ în ceea ce priveşte persoanele juridice cu care autorităţile locale pot încheia contracte pentru gestionarea problemei maidanezilor.

Potrivit judecătorilor CAB, în urma adoptării normelor metodologice, contractele încheiate de autorităţile locale cu persoane juridice care nu sunt asociaţii sau fundaţii, contrar prevederilor Legii gestionării câinilor fără stăpân (OUG 155/2001 modificată prin Legea 258/2013), sunt lovite de nulitate, astfel că autorităţile locale pot pierde bani.

Vier Pfoten a cerut CAB suspendarea mai multor prevederi, pe care le consideră nelegale, din HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, urmând să ceară şi anularea unor prevederi din hotărâre sau a actului normativ, declara, pentru Mediafax, avocatul care reprezintă fundaţia pentru protecţia animalelor, Alexandra Cicodeica.

Normelor metodologie aprobate prin HG nr. 1059/2013 pun în aplicare prevederile Legii nr. 258/2013, care modifică şi completează OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân. Potrivit legii adoptate anul trecut, câini fără stăpân adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Etichete: Curea de Apel, maidanezi, vier pfoten

0/2 COMENTARII
www.maidanezii.blogspot.ro
27 Nov 20:59
+0
VOTURI
-0
Maidanezii trebuie eutanasiati si zoofilii castrati cu ranga de otel
garleanu eva vasilisa
23 Mar 23:00
+0
VOTURI
-0
Ipocrizie, legea ''ma foamea in gat'', legea ''pumnul in gura'', legalizati-le pe astea doua si lasati circul de doi bani, sunt oameni care si judeca in tara asta, a fost macar o singura zi intrerupta activitatea hingherilor, care stat, care autoritate si care justitie. Daca publicati acest comentariu eventualilor carcotasi anonimi le spun de acum ca eu nu vorbesc cu strainii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE