Curtea de Apel: Grupul Intact va plăti peste un milion de euro despăgubiri către RCSPedeapsă dură pentru grupul Intact în procesul cu RCS. Principalele posturi ale trustului, Antena 1 și Antena 3, au pierdut un proces la Curtea de Apel cu compania RCS&RDS.

Turcescu: Intact a incasat 1,5 milioane de euro de la Blue Air si Nelu Iordache
Turcescu: Intact a incasat 1,5 milioane de euro de la Blue Air şi Nelu Iordache
Foto: paginademedia.ro

Motivul procesului a fost campania de denigrare a Antenei 1 și Antenei 3 după ce posturile grupului au fost scoase de pe platforma DTH, Digi, scrie paginademedia.ro.

Curtea de Apel a decis, săptămâna trecută că trustul Intact trebuie să plătească RCS suma de 5 milioane de lei (peste un milion de euro), reprezentând „despăgubiri pentru prejudiciul moral".

În plus, instanța îi obligă pe pârâți ca, după ce decizia rămâne irevocabilă, aceasta să fie difuzate pe post timp de o lună, sub formă de știre și de croll, din oră în oră.

Decizia este cu recurs și se va aplica atunci când va fi definitivă și irevocabilă.

Soluția Curții de Apel București, în continuare:

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu intimatele pârâte. Constată caracterul ilicit al campaniilor de denigrare desfăşurate de intimatele pârâte împotriva apelantei în anul 2011 şi în perioada aprilie – mai 2012. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 5.000.000 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral. Obligă intimatele pârâte să difuzeze dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile, timp de o lună, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3, sub formă de ştire şi de croll cursiv, difuzat la interval de o oră, în cadrul emisiunilor de ştiri. Obligă intimatele pârâte să publice pe propria cheltuială şi în integralitate dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile timp de o lună, o dată pe săptămână, într-un cotidian de largă circulaţie. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 81.241 lei cheltuieli de judecată aferente la judecata în fond şi în apel. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Procesul dintre RCS și mai multe entități ale grupului Intact a început în noiembrie 2012, însă atunci societatea de cablu nu a avut câștig de cauză. „Respinge acţiunea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamantă împotriva pârâtelor SC Antena TV Group SA, SC Antena 3 SA şi SC Global Media Solutions SA (fostă SC Intact Media Group SA) ca neîntemeiată", a decis Tribunalul București după un an de proces.

Decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost atacată de către RCS&RDS, ajungându-se astfel la Curtea de Apel București.

Etichete: antena 1, antena 3, Curtea de Apel Bucureşti, despăgubiri, proces, RCS RDS

0/1 COMENTARII
anonim
02 dec 12:52
+0
VOTURI
-0
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE