Curtea de Conturi: Festivalul UNTOLD a fost finanţat ILEGAL de autorităţiUn raport al Curţii de Conturi Cluj spune că UNTOLD a fost finanţat ilegal de autorităţile locale din Cluj-Napoca. Concluzia vine după un audit financiar asupra bugetului Consiliului Judeţean. 70.000 de lei ar fi fost acordaţi ilegal de către consilierii judeţeni federaţiei care a organizat evenimentul.

Festivalul UNTOLD a fost finantat ILEGAL de autoritati
Festivalul UNTOLD a fost finanţat ILEGAL de autorităţi

Cu 70.000 de lei ar fi fost prejudiciat bugetul judeţului Cluj în 2015 în urma acordării unor finanţări nerambursabile către Federaţia SHARE, organizatorul festivalului UNTOLD. Aceasta este concluzia raportului Camerei de Conturi după verificarea situaţiei financiare a Consiliului Judeţean Cluj, potrivit Digi24.ro.

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean a decis să conteste raportul Curţii de Conturi. Autorităţile judeţene susţin că acest raport se bazează pe modul în care este interpretată legea şi nu pe un act legislativ concret.

Situaţia s-a repetat şi la Primăria Cluj-Napoca care a finanţat anul trecut organizatorul festivalului Untold cu aproape trei milioane şi jumătate de lei.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca : „Finanţatorul, bugetul local nu a ţinut cont de alte venituri pe care asociaţia le avea din alte surse precum publicitatea şi vânzare de bilete şi aşa mai departe. Surse de venit care ar fi permis organizatorului, din punct de vedere al Curţii de Conturi să participe cu o cotă de finanţare mai mare. Suntem în faza în care aşteptăm un punct de vedere scris de la Curtea de Bucureşti la punctele pe care le-am invocat în această contestaţie."

Etichete: festival untold, finantare untold, Untold

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE