UPDATE: Ioan Oltean, cercetat sub control judiciarUPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca Ioan Oltean să fie cercetat sub control judiciar. Astfel, deşi colegii săi au aprobat cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă, magistraţii Curţii Supreme au decis ca deputatul PNL să fie cercetat sub control judiciar.

Curtea Suprema decide daca Ioan Oltean va fi arestat
Curtea Supremă decide dacă Ioan Oltean va fi arestat

UPDATE: Ioan Oltean scapă de arest. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins joi cererea DNA de arestare preventiva a lui Ioan Oltean, inculpat in dosarul ANRP, urmand ca deputatul sa fie cercetat in libertate sub control judiciar.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Ioan Oltean a sosit la Inalta Curte cu putin timp inainte de ora 18, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor care il asteptau la intrarea in institutie.

Ion Oltean este urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Catalin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza, este urmarit penal pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Joi, Inalta Curte a decis definitiv eliberarea din arest preventiv a lotului ANRP4 si cercetarea inculpatilor sub control judiciar. Tot joi, Inalta Curte a decis cercetarea lui Catalin Teodorescu sub control judiciar pe cautiune de 1 milion de lei.

Miercuri, plenul Camerei Deputatilor a avizat ridicarea imunitatii lui Ioan Oltean pentru ca acesta sa poata fi arestat preventiv. 186 de colegi ai lui Ioan Oltean au votat în favoarea reținerii și arestării preventive, în timp ce 111 au votat "împotrivă".

Deputatul PNL a respins vehement acuzatiile aduse de procurorii DNA in baza denuntului inregistrat la dosar. Ioan Oltean a declarat în fața colegilor săi, înaintea votului, că denunțul la adresa sa a fot făcut de un preot de la Chitila, aflat în arest pentru corupție.

Conform declarațiilor preotului, Ioan Oltean ar fi primit un sac de plastic negru în care acesta a dedus că ar fi 600.000 de euro, fără a spune însă de unde a dedus acest lucru.

In urma cu doua saptamani, DNA a cerut Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Etichete: arestare, curtea suprema, Ioan Oltean, retinere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h