Cutiile negre ale avionului care a ieşit de pe pistă la Cluj, duse la decodificare în FranţaCutiile negre ale avionului Blue Air care a ratat, joi, aterizarea pe pista Aeroportului Internațional ''Avram Iancu'' urmează să fie duse pentru decodificare la un laborator specializat din Franța, au declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, surse din domeniul siguranței aviației.

Cutiile negre ale avionului care a iesit de pe pista la Cluj, duse la decodificare in Franta (Foto realitatea.net)
Cutiile negre ale avionului care a ieşit de pe pistă la Cluj, duse la decodificare în Franţa (Foto realitatea.net)

Aceleași surse au menționat că este vorba despre două cutii negre care au fost ridicate deja de pe aeronava Blue Air.

Citeşte şi DOSAR PENAL, după incidentul aviatic de pe aeroportul din Cluj 

Potrivit surselor respective, decodificarea cutiilor negre în astfel de incidente nu se face neapărat pentru a stabili vinovații, cât mai ales pentru îmbunătățirea sistemului de siguranță aviatică, scrie romaniatv.net.

Un avion cu 116 pasageri, care efectua o cursă charter de la București la Barcelona, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar și o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

Reacția oficială a aeroportului din Cluj: Pista fusese curățată pentru aterizarea avionului Blue Air

Reprezentanții Aeroportului Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde, joi dimineață, un avion Blue Air a ieșit de pe pistă în timpul aterizării, a transmis noi informații privind acest incident. Ei susțin că pista fusese curățată de zăpadă pentru aterizarea avionului Blue Air și se afla în bune condiții.

Etichete: avion cluj, Blue Air, cutii negre, Franţa, pistă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h