CUTREMUR în Vrancea, marțiInstitutul Naţional de Fizică a Pământului a anunțat producerea a două cutremure în noaptea de luni spre marți.

CUTREMUR cu magnitudine 3.2 in Romania
CUTREMUR cu magnitudine 3.2 în România

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Potrivit INFP.ro, două seisme au avut loc în noaptea de luni spre marţi în zona Vrancea. Primul a avut o magnitudine mică, de 2.1, al doilea a avut însă magnitudinea 3.2.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 32 de kilometri iar cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Mărăşeşti (6 km), Focşani (17 km), Tecuci (21 km), Adjud (28 km) şi Râmnicu Sărat (53 km), potrivit romaniatv.net.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în seara zilei de 22 noiembrie în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 39 kilometri.

Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Directorul INFP, Mircea Radulian, susţine că este o activitate normală.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. "Este o activitate seismică normală şi asteptată. De obicei, cutremurele crustale de peste cinci grade, cum a fost cel de aseară, sunt însoţite de replici. Perioada în care acestea apar poate fi şi ceva mai lungă. Noi înţelegem prin replici tot ce se întâmplă după. Condiţia este ca aceste evenimente să fie înregistrate în aceeaşi zonă. Perioada poate fi de ordinul câtorva zile, chiar dacă se vor rări", a explicat directorul ştiinţific al INFP.

Mircea Radulian a mai spus că replicile înseamnă o "reechilibrare a zonei, a tensiunii din Vrancea".

"Replicile pot fi pe câteva zile distanţă. În general, există o relaţie între cât de mare a fost cutremurul şi câte replici apar şi pe ce durată. Altfel spus, cu cât cutremurul este mai mare, cu atât te astepţi la mai multe replici şi la o durată mai mare în care acestea pot să apară", a concluzionat Mircea Radulian.

Etichete: cutremur in vrancea, INFP, magnitudine, seisme

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE