Cutremur cu magnitudine de 4,2 grade în Marea NeagrăInstitutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat marţi dimineaţa un cutremur cu magnitudine de peste 4 în Marea Neagră, la scurt timp după ce un seism cu magnitudine 2.8 s-a produs în Vrancea.

Cutremur
Cutremur

Marţi dimineaţă un cutremur s-a produs în Marea Neagră la 31 de kilometri adâncime. Conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, în dimineaţa de marţi a avut loc un cutremur în Marea Neagră ce a măsurat 4,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora 07.23 la adâncimea de 31 de kilometri.De asemenea, în judeţul Vrancea, a mai avut loc un cutremur de 2,8 pe scara Richter.

În luna iunie, în România au avut loc 12 cutremure, cu magnitudini între 2,6 și 3,8 grade pe scara Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău. Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Etichete: cutremur, cutremur marea neagra, cutremur România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE