Cutremur cu magnitudinea de 3,3, în judeţul BuzăuUn cutremur cu o magnitudinea de 3,3 pe scara Richter a fost înregistrat, duminică seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de 133 de kilometri, într-o zonă din apropiere de limita cu judeţele Covasna şi Vrancea.

Cutremur
Cutremur

Cutremurul a fost înregistrat duminică la ora 20:19 şi a avut epicentrul în judeţul Buzău, cele mai apropiate localităţi fiind Varlaam şi Vadu Oii din judeţul Buzău. Seismologii de la Institutul Naţional de Fizica Pământului au stabilit că magnitudinea a fost de 3,3 pe scara Richter iar epicentrul a fost localizat la o afâncime de 133 de kilometri. Nu au fost raportate pagube, scrie news.ro.

 

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4 pe scara Richter. În ultimii 10 ani, trei mişcări seismice au depăşit magnitudinea de 5 pe scara Richter, respectiv cele din 25 aprilie 2009, cu magnitudinea de 5,4 pe Richter, cel din 6 octombrie 2013 cu magnitudinea de 5,4 pe Richter şi cel din 22 noiembrie 2014 cu 5,4 pe scara Richter.

De la începutul anului au fost înregistrate aproximativ 60 de seisme de mică magnitudine în România, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş. Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter, respectiv un cutremur pe 1 martie, cu magnitudine 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie, cu o magnitudine de 4,1 pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea.

Etichete: cutremur, cutremur buzau

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE