Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter, joi dimineațăUn cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora locală 0,25, în zona seismică Vrancea.

CUTREMUR IN VRANCEA, marti seara
CUTREMUR ÎN VRANCEA, marți seara

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora locală 0,25, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (38 km), Covasna (43 km), Mărășești (44 km), Râmnicu Sărat (48 km) și Târgu Secuiesc (53 km).

Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

Sursa: Agerpres

Etichete: cutremur, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, seism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE