Cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, în VranceaDuminică, 7 decembrie, a avut loc un nou cutremur în zona seismică Vrancea. Magnitudinea acestuia a fost calculată la 4,4 grade pe scara Richter. 

Cutremur in zona Vrancea, duminica seara
Cutremur în zona Vrancea, duminică seară

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora 23:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 38 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Mărăşeşti (6 km), Tecuci (21 km), Adjud (22 km), Focşani (24 km) şi Oneşti (49 km).

Tot duminică s-a mai produs un cutremur în România, dar în zona Prahova: 

Seismul s-a produs duminică la ora 13:08, la o adâncime de 75 de kilometri, în județul Prahova. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,4 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din ultimii zece ani a avut loc în urmă la finalul lunii noiembrie, a fost de magnitudine de 5,7 pe scara Richter și a avut numerosae replici de mică intensitate, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Etichete: cutremur, duminică, grade, magnitudine, seism, Vrancea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h