CUTREMUR de 5,3 grade în Vrancea, resimţit în Capitală. Reacţia ISU BucureştiInstitutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, miercuri, pentru a doua oară, magnitudinea şi adâncimea cutremurului produs în zona Vrancea la ora 1.20. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, apoi la 5,4, iar ulterior a fost fixată la 5,3.

Cutremur in Bucuresti
Cutremur in Bucureşti

Potrivit ultimelor date publicte de către INFP, cutremurul înregistrat miercuri, la ora 1.20, în zona Vrancea, s-a produs la adâncimea de 98,9 de kilometri şi a avut magnitudinea 5,3. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră.

"A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici", au declarat reprezentanţii INFP pentru News.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov a anunţat, miercuri noaptea, imediat după cutremurul resimţit în Bucureşti că nu s-au înregistrat apeluri din partea populaţiei. Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au transmis şi un apel la calm, îndemnând cetăţenii să nu părăsească imediat locuinţele.

Pompierii au lansat un îndemn la calm, sfătuind oamenii să se pregătească pentru eventuale replici, dar să nu îşi părăsească imediat locuinţele.

"Nu fugiţi pe scări şi nu utilizaţi liftul", este, de asemenea, unul dintre sfaturile reprezentanţilor ISU.

În Centrul istoric al Capitalei nu s-au desprins elemente de pe faţadele clădirilor şi nu au fost raportate probleme la nicio unitate a ISU sau la alte imobile, a anunţat, miercuri., purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

"Până la acest moment nu au fost raportate evenimente. Suntem în centrul istoric, cu un echipaj care a patrulat pe străzi pentru a evalua dacă există clădiri cu elemente desprinse de pe faţade şi nu avem nicio raportare. Faţă de cutremurul anterior, cand au fost semnalate apeluri la 112, de această dată nu s-a a mai întâmplat, este foarte bine ca liniile de urgenţă să rămână pentru apeluri de urgenţă", a spus Vasile la Digi 24.

Etichete: cutremur, cutremur Bucureşti, cutremur decembrie 2016, ISU Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE