Cutremur de 4,9 grade Richter în Vrancea. S-a simțit la BucureștiUn cutremur de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară în zona Vrancea. INFP anunțase inițial că acest seism ar fi avut intensitatea de 5 grade pe scara Richter.

Un nou cutremur in Vrancea, in mai putin de 7 ore
Un nou cutremur în Vrancea, în mai puţin de 7 ore
Foto: gandul.info

Cutremurul a avut loc la ora 21:18, la adâncimea de 150 de kilometri, conform primelor estimări ale Institutului Național de Fizică a Pământului. Cutremurul s-a simțit și la București. 

Tot astăzi, dimineață, la orele 03:55, a mai avut loc un cutremur în zona VRancea, de 4,3 grade pe scara Richter. La ora 09:59 a avut loc un cutremur de 2,9 grade, iar la ora 14:36 unul de 3 grade. Tot un cutremur de 3 grade s-a produs astăzi și la ora 16:29, tot în zona Vrancea.

"Este un cutremur normal, nu este nicio problemă. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Nu înseamnă nimic. Aceste cutremure mici se întâmplă pentru că este o descărcare de sistem. Este normal să se întâmple treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic", a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

"Cutremurul acesta s-a simti la foarte puţine clădiri (...) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal", a mai spus directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului.

"Dacă va avea o replică, va fi una foarte mică (...) Vrancea când se rupe, se rupte. Nu mai urmează un cutremur mai mare. Nu este la fel ca în alte ţări, precum SUA, acolo este alt sistem. În Vrancea nu este cazul, replica va fi în mod sigur mai mică", a mai spus Mărmureanu.

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 a avut loc, miercuri seară, în zona Vrancea.

Etichete: cutremur, richter

0/1 COMENTARII
Ion
30 mar 09:07
+0
VOTURI
-0
Institutele internationale spun ca a fost de 4,7.
De simtit l-am simtit foarte putin 2 - 3 secunde.
Celalalt de miercuri nu l-am simtit chiar daca ne luam duma intensitate ar fi trebuit sa-l simt.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE