Cutremur în Vrancea, marți dimineațaUn cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 02.36, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri. 

Cutremur in Vrancea, marti dimineata
Cutremur în Vrancea, marți dimineața

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Focşani (37 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 4,1 grade, fiind înregistrat în 7 ianuarie, în judeţul Buzău

Anul trecut, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Sursa: ZF

Etichete: cutremur, seism, Vrancea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE