CUTREMUR de 5,7 grade, ÎN VRANCEA, RESIMŢIT şi la Bucureşti- CEL MAI MARE seism din ultimii 10 aniUn cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.14, în zona Vrancea, la adâncimea de 39 de kilometri, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. Seismul a fost urmat de cinci replici.

CUTREMUR IN VRANCEA, RESIMTIT si la Bucuresti
CUTREMUR ÎN VRANCEA, RESIMŢIT şi la Bucureşti
Foto: Grup RC

UPDATE: Alimentarea cu energie electrica a fost afectata, sambata seara, in mai multe localitati din judetul Galati, in urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs in zona Vrancea, transmite Mediafax.

Cutremurul, produs la ora 21.14, s-a resimţit şi la Bucureşti, acesta fiind cel mai puternic seism din România din ultimii 10 ani. Potrivit primelor informaţii, seismul a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter şi a durat circa 30 secunde, având o intensitate de 6, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul a fost urmat de 5 replici, în mai puţin de 2 ore, cea mai mare fiind de 3,3 grade.

Primaria Capitalei precizează că, dupa centralizarea informatiilor de la toate institutiile responsabile cu siguranta populatiei, la nivelul Municipiului Bucuresti nu s-au inregistrat pagube materiale sau de alta natura:

Precizam ca toate serviciile publice din Capitala functioneaza in acest moment la parametri normali (RADET, APANOVA, ENEL, SPITALE , LUXTENetc). Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti a pus la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit- 0800.800.868- Dispeceratul Integrat de Urgenţă - la care cetatenii pot face sesizari sau reclamatii.

Institutul pentru Fizica Pământului (INFP) informează că intensitatea epicentrală a cutremurului a fost de gradul VI, ceea ce înseamnă că mișcarea este simțită de toată lumea, producând panică. Tencuiala cade, clădirile suferă avarii. Avariile însemnate apar la clădirile slab executate.

"La data de 2014-11-22, ora UTC 19:14:17 (n.r. - ora 21:14 ora României) s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5.7 grade in zona Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, la adancimea de 40km", anunţă INFP pe site-ul propriu.

Acesta este cel mai mare cutremur produs în România în ultimii ani. Pe 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade, care s-a resimţit şi la Bucureşti.

Imediat după seism, reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate şi au căzut. De asemenea, în multe oraşe din România a căzut curentul electric după CUTREMUR, potrivit Româniatv.net.

Etichete: cutremur azi, cutremur azi România, cutremur in vrancea, grade cutremur vrancea

0/1 COMENTARII
Înmărmuritu
22 nov 22:02
+0
VOTURI
-0
„Imediat după seism, reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate şi au căzut. De asemenea, în multe oraşe din România a căzut curentul electric după CUTREMUR, potrivit Româniatv.net.”

Zi România TV și trage apa...
Ce rețele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate, „domnilor” jurnaliști de la RTV?
Și în ce orașe a căzut curentul electric? Sau de unde a căzut curentul? Era pe masă și s-a rostogolit pe jos?

Scrieți doar ca să scrieți... Citesc articolul și-mi închipui că România e o zonă calamitată.
Ghiță e-n Dubai cu Ponta, iar voi visați dezastre naturale. Jalnic!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE