CUTREMUR la Buzău, joiUn cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter a fost înregistrat joi dimineaţă în zona Buzău-Vrancea, anunţă INFP. 

CUTREMUR la Buzau, joi
CUTREMUR la Buzău, joi

Seismul cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs, joi dimineaţă, la ora 4.28 la o adâncime de peste 100 de kilometri.

Epicentrul cutremurului, potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA SIRIULUI, judetul Buzau (45,52 grade latitudine Nordica, 26,29 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 117,3 km si a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima nu a depasit III grade pe scara Mercalli, scrie romaniatv.net.

În luna decembrie au mai avut loc trei cutremure de peste 4 grade Richter, în zona seismică Vrancea, unul de 4,1 grade în data de 16 decembrie și altul de 4,2 grade, pe 18 decembrie. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade Richter a avut loc pe 15 decembrie, în Marea Neagră, iar cel de-al treilea, pe 29 decembrie şi a avut tot o magnitudine de 4.2.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Etichete: Buzău, cutremur, joi 7 ianuarie 2016, magnitudine, seism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE