Dacian Cioloș a respins cererea PNL de schimbare a legii alegerilor localeDacian Cioloș a respins cererea PNL de schimbare a legii alegerilor locale. Premierul a spus că nu este democratic ca guvernul să dea Ordonanță de Urgență în acest sens. Propunerea PNL viza introducerea unei noi prevederi privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Dacian Ciolos a respins cererea PNL de schimbare a legii alegerilor locale
Dacian Cioloș a respins cererea PNL de schimbare a legii alegerilor locale

"E o decizie politică. E o lege pe care Parlamentul a votat-o. S-a decis printr-o înțelegere politică. Guvernul pe care îl conduc e independent, nu este implicat politic, nu cred că este democratic ca acest guvern să modifice o lege adoptată prin înțelegere politică", a declarat Dacian Cioloș, potrvit realitatea.net

Biroul Politic Național al PNL a decis luni să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunțat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, la finalul reuniunii.

"Un al doilea lucru pe care l-am decis astăzi este legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Și, este, de altfel, primul scrutin după manifestațiile cetățenilor de la finalul anului trecut. Una din revendicările concrete pe care aceștia le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care noi am susținut-o fără rezerve, am avut două rezoluții în forurile de conducere ale PNL. Am avut un proiect de lege care și acum se află în comisia de cod electoral. Și, din păcate, trebuie să mărturisesc, și eu și colegii mei nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a urni acest proiect în Parlament", a declarat Gorghiu.

Etichete: dacian ciolos, legea alegerilor locale, PNL

0/1 COMENTARII
Sandu al-III-lea
19 Jan 17:06
+0
VOTURI
-0
Acest premier e compromis,deja.Nu se supara nimeni daca o facea.Probabil asculta ordine externe si le aplica fara sa comenteze.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE