Dacian Cioloș: "Dacă nu se strâng banii pentru Cumințenia Pământului, statul renunță la operă"Premierul Dacian Cioloş a anunțat, duminică, că, dacă nu se strâng cele 6 milioane de euro, statul va renunţa la Cuminţenia Pământului.

Dacian Ciolos: "Daca nu se strang banii pentru Cumintenia Pamantului, statul renunta la opera"
Dacian Cioloș: "Dacă nu se strâng banii pentru Cumințenia Pământului, statul renunță la operă"
Foto: gandul.info

Premierul Dacian Cioloş a declarat că lansarea subscripţiei publice pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului reprezintă un parteneriat între stat şi societate, iar dacă nu se vor strânge cele 6 milioane de euro necesare înseamnă că statul şi poporul renunţă la această operă.

'Faptul că lansăm această subscripţie publică este pentru că am vrea să ne-o asumăm împreună - statul şi societatea. Dacă nu se adună suma înseamnă că împreună am decis să renunţăm la această operă'', a subliniat Dacian Cioloş la Pro Tv, informează mediafax.ro.

El a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora românii sunt chemaţi să cotizeze la achiziţionarea de opere, dar statul nu recuperează banii de la cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, cum este cazul Microsoft.

''Haideţi să fim clari şi direcţi: şi suma de cinci milioane de euro tot banii cetăţenilor sunt, iar cei 6 milioane de euro care ar veni în plus tot de la cetăţeni vin. Cred că e important acest mesaj că este o achiziţie asumată de statul român şi de poporul român. Nu e vorba de o piatră acolo, ci o operă de artă-cheie în viaţa artistică a lui Brâncuşi. E un unicat'', a susţinut premierul.

El a precizat că Brâncuşi a lucrat opere în mai multe versiuni, dar nu şi în cazul Cuminţeniei Pământului.


Etichete: cumintenia pamantului, dacian ciolos

0/1 COMENTARII
Cris
27 Mar 14:16
+0
VOTURI
-0
E spalare de bani "Cumintenia Pamantului". Se incearca rascumpararea ei pe sume imense, o parte dintre ele ajungand in buzunarele escrocilor care trag sforile in aceasta tara.

In Romania doar prostii mai muncesc... restul trag sfori.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE