Dacian Cioloş, delegat să reprezinte România la summitul UE - Turcia dedicat migranţilorPreşedintele României, Klaus Iohannis, l-a delegat pe prim-ministrul României, Dacian Cioloș, să participe la reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, la Bruxelles, luni, 7 martie 2016, anunţă administraţia prezidenţială într-un comunicat. 

Dacian Ciolos, delegat sa reprezinte Romania la summitul UE - Turcia dedicat migrantilor (Foto stareapresei.ro)
Dacian Cioloş, delegat să reprezinte România la summitul UE - Turcia dedicat migranţilor (Foto stareapresei.ro)

În virtutea dispozițiilor art. 80 alin. 1 din Constituția României și conform principiului cooperării loiale dintre autoritățile statului, așa cum acesta a fost interpretat și în jurisprudența Curții Constituționale, Președintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuția participării la reuniunile membrilor Consiliului European, anunţă administraţia prezidenţială. 

La sfârşitul anului trecut, Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la un summit european care a avut loc în perioada 17-18 decembrie, tot la Bruxelles.

Etichete: dacian ciolos, migranti, summit UE Turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE