Dacian Cioloş l-a DEMIS pe şeful ANAF, Gelu Diaconu. Cine îi va lua locul UPDATEPremierul Dacian Cioloş l-a demis, joi, pe şeful ANAF, Gelu Diaconu, după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia. Ministrul Finanţelor i-a cerut lui Diaconu, miercuri seara, să demisioneze, însă şeful ANAF nu a vrut să dea curs solicitării, spunând că el vrea să fie demis. Gelu Diaconu a fost pus sub urmărire penală în dosarul Voicu-Păun.

Gelu Diaconu
Gelu Diaconu

UPDATE Daniel Diaconescu a fost numit joi în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmând să exercite atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef, în condițiile legii. Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș publicate în MO, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreședinte al ANAF și va coordona Direcția generală antifraudă fiscală. Totodată, acesta va exercita atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, urmăriți penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Și deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

UPDATE 16.53 Daniel Diaconescu va prelua atribuțiile de președinte interimar al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma demiterii lui Gelu Diaconu de către primul ministru, au declarat, joi, pentru Agerpres surse guvernamentale. Diaconescu a ocupat până în acest moment funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Acesta are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene.

UPDATE 16.50 Vicepreședintele ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost eliberat si el din funcție de premierul Dacian Cioloș.

UPDATE 15.45 Premierul Dacian Cioloș a semnat, joi, decizia de eliberare din funcție a șefului ANAF, Gelu Diaconu, au confirmat pentru Agerpres surse oficiale. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Dacian Cioloş a confirmat că îl va demite pe preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, şi a precizat că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe. Premierul a mai spus că actualul preşedinte al ANAF trebuie să îşi clarifice situaţia în justiţie.

''Dânsul a fost numit, nu a luat postul prin concurs. E un post de secretar de stat, e numit şi nu asta e problema. Eu am avut o discuţie cu dânsul dimineaţă, mi-a explicat motivele pentru care dânsul consideră că nu e vinovat, mi-a explicat şi faptul că ANAF e într-un proces sau continuă un proces de restructurare, de întărire a capacităţii administrative, iar eu i-am spus că tocmai de aceea cred că problema pe care dânsul şi vicepreşedintele o au în raport cu DNA nu trebuie transferată asupra ANAF. În condiţiile acestea eu i-am spus că cel mai bine e ca dânsul să plece şi mi-a spus că a înţeles chestia aceasta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus că îşi dă demisia, pentru că nu asta este chestia esenţială. Nu trebuie să ceară (să fie demis – nr.)'', a afirmat şeful Executivului, citat de Mediafax.

El a insistat asupra faptului că ''nu trebuie să confundăm o instituţie cu nişte oameni''.

''Da, sigur îl voi demite. Aştept să vina doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună şi vom lua o decizie'', a conchis Cioloş.

Anterior, Cioloş declarase că situaţia lui Diaconu se va clarifica în cursul zilei de joi.

"O să se clarifice astăzi. Am avut o discuție cu dânsul și o să se rezolve astăzi", preciza Dacian Cioloș.

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, refuză să îşi dea demisia, după ce ministrul Finanţelor i-a solicitat acest lucru. Diaconu spune că el îşi doreşte să fie demis "astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva sã-și asume consecințele acestei mãsuri". Şeful ANAF este urmarit penal în dosarul Voicu-Păun. 

Etichete: ANAF, dacian ciolos, gelu diaconu, seful ANAF demis

0/1 COMENTARII
Cris
11 Feb 16:41
+0
VOTURI
-0
In ultimii ani a fost plin de escroci pe la conducerea ANAF. Si atunci de ce ar mai pati romanii taxe, ca nu inteleg?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE