DACIAN CIOLOŞ începe duminică o vizită de lucru în Statele Unite ale AmericiiPremierul Dacian Cioloș începe duminică o vizită de lucru de patru zile în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea întâlniri cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și alți oficiali americani, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și membri ai comunității românești din zona Washington.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

"Această vizită am gândit-o în ideea de a construi pe relația solidă dezvoltată în ultimii ani între România și Statele Unite. Pornind de la parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA și această experiență pozitivă pe domeniul securității și apărării, pe această încredere reciprocă între România și Statele Unite care s-a construit în acești ani, să progresăm și cu o componentă economică mai consistentă. (...) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea în domeniul economic, dar sigur și alte domenii pe care putem continua să dezvoltăm acest parteneriat strategic", afirma joi Cioloș.

Potrivit premierului, în cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu oficialii americani — vicepreședintele Joe Biden, secretarul pentru Comerț, Penny Pritzker, secretarul pentru Energie, Ernest Moniz, secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, dar și cu oameni de afaceri americani — va prezenta potențialul de dezvoltare economică a României și va încuraja investitorii americani să vină pe piața românească, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a anunțat că va merge și la Detroit, la sediul companiei Ford, pentru a încuraja continuarea investițiilor în țara noastră.

"O să am și o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investițiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiția la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că și în jurul acestui proiect de investiții de la Craiova se mai pot dezvolta și alte investiții cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniți din Statele Unite, cât și parteneriate cu companii românești", a susținut Cioloș.

Din delegația oficială condusă de premier vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Etichete: dacian ciolos, dacian ciolos Joseph biden, dacian ciolos sua, dacian ciolos vizita de lucru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE