Dacian Cioloş, întâmpinat de zeci de protestatari la Iaşi. Ce mesaj le-a transmis premierulCâteva zeci de sindicaliști din cadrul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) s-au adunat, luni dimineață, în fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, ei protestând la sosirea premierului Dacian Cioloș, venit pentru a se întâlni cu parlamentarii din zona Moldovei. Cioloș le-a transmis protestatrilor că actualul Guvern nu poate rezolva în doar patru luni problemele care sunt de ani de zile în sistemul de învățământ.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

Circa 30 de sindicaliști din cadrul USLIP s-au adunat să protesteze luni dimineață în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde premierul Dacian Cioloș se întâlnește cu parlamentarii din zona Moldovei.

"Ne aflăm aici pentru a atrage atenția premierului despre situația din Educație. Vorbim de inechități salariale, de promisiuni onorate, de nerespectarea legii dacă ar fi să fac referire doar la faptul că prin Legea Educației ar trebui să ni se acorde 6% din PIB", a spus liderul sindical Laviniu Lăcustă, scrie Agerpres.

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar sunt nemulțumiți și de finanțarea per elev, care în opinia acestora este insuficientă, dar și de neplata drepturilor obținute prin hotărâri judecătorești de către angajații din educație, precum și de neplata decontului navetei pentru dascălii navetiști, deoarece în lege nu sunt prevăzute sancțiuni pentru primarii care nu respectă această obligație.

La sosirea la Universitate, unde are loc o întâlnire între premier și circa 50 de parlamentari din zona Moldovei, Dacian Cioloș a mers direct către protestatari, care i-au înmânat un document cu revendicări.

"Noi am făcut aici (un document-n.r.), am vrut să fie un decalog. Nu am reușit să punem decât nouă puncte, cele mai importante, dar avem și probleme punctuale la nivelul municipiului Iași. Noi dorim să avem o discuție cu dumneavoastră într-un cadru formal, organizat, nu pe stradă și nu în condițiile astea", a spus unul dintre sindicaliști, care l-a întrebat pe Cioloș și dacă își face vreodată timp pentru Educație.

"Îmi fac de multe ori timp. (...) Nu puteți aștepta în patru luni de zile să schimbăm lucruri care nu s-au schimbat în ani de zile", a replicat șeful Guvernul, el adăugând că pentru vizita de luni de la Iași are deja programul fixat și că, în cel mai rău caz, sindicaliștii ar putea vorbi cu vicepremierul Vasile Dîncu.

Sindicaliștii i-au reproșat premierului că se vede cu parlamentarii, afirmând că nu doar aleșii sunt parte a României "Și noi suntem țara dumneavoastră. Țara dumneavoastră nu este formată doar din parlamentari", au spus ei.

Premierul le-a răspuns celor nemulțumiți că parlamentarii sunt aleșii poporului: "Parlamentarii sunt aleșii dumneavoastră, pe de altă parte. Dumneavoastră le-ați dat votul".

Premierul Dacian Cioloș se află la Iași pentru a lua parte la o discuție cu parlamentarii din zona de Est a României. În timpul discuțiilor, la care sunt prezenți și vicepremierii Vasile Dâncu și Costin Borc, precum și alți membri ai Guvernului, vor fi purtate și discuții privind autostrada care leagă Estul de Vestul țării. În cursul aceleiași zile, premierul va participa și la deschiderea oficială a Palatului Culturii.

Etichete: dacian ciolos, dacian Ciolos iasi, protest Iasi, sindicalisti Educatie

0/1 COMENTARII
elena
25 Apr 11:52
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE