Dacian Cioloş, invitat să se înscrie în PNL. Ce le-a răspuns premierul liberalilorMai mulţi liberali i-au cerut lui Dacian Cioloş să se înscrie în PNL, în cadrul întâlnirii de marţi a premierului cu conducerea partidului. Cioloş le-a răspuns însă că deocamdată el nu face politică.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, ca răspuns la invitaţia PNL de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face.

''Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim-ministru în anumite condiţii, mi-am luat un angajament clar şi asta... nu ştiu, sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început şi vreau să le mai spun încă o dată şi sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul respectiv – până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid poltic şi că nu o să candidez la alegerile parlamentare. Nu mă întrebaţi mai mult decât atât pentru că asta pot să vă spun - ceea ce pot să fac, ceea ce m-am angajat să fac'', a declarat Dacian Cioloş, întrebat dacă se va înscrie în PNL.

El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier.

''Nu vreau să fac nicio afirmaţie legat de ce se va întâmpla după aceea pentru că pur şi simplu nu ştiu. Dvs puteţi să înţelegeţi că sunt doar un om şi nu altceva şi că nu am proiecte ascunse, că nu am agendă ascunsă şi că eu în noiembrie m-am angajat la un anumit mandat pe care înţeleg să mi-l duc la bun sfârşit şi în mod onest şi atât cât mă ţin puterile?'', a adăugat şeful Executivului.

Potrivit unor surse din PNL, premierului i-a fost adresată invitaţia în cadrul şedinţei de marţi cu liberalii de a se alătura partidului.

Premierul Cioloş s-a întâlnit marţi,cu liderii PNL, cel mai important punct de pe agenda discuţiilor fiind legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, după ce PSD, ALDE şi UNPR au anunţat că vor restrângerea domeniilor de legiferare.

De altfel, Senatul a respins, marți, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, fiind înregistrate 25 voturi pentru, 8 abțineri și 77 împotrivă. 

Etichete: dacian ciolos, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE