Dacian Cioloș, mesaj pe Facebook: Urmează 3 zile grelePremierul Dacian Cioloș și-a anunțat colegii de cabinet că vor avea ședințe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare. Prima este programată chiar sâmbătă, 21 noiembrie și vor fi abordate mai ales teme economice.

Dacian Ciolos, mesaj pe Facebook: Urmeaza 3 zile grele
Dacian Cioloș, mesaj pe Facebook: Urmează 3 zile grele

Mesajul integral al premierului:

"Primele trei zile de lucru ale noului guvern au fost foarte intense și cele care vin se anunță tot așa. Am avut deja o prima ședință de guvern în care am discutat împreună cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultării Publice și Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii către societatea civilă, de dezbatere și consultare publică și crearea canalului de comunicare direct cu societatea civilă în sens larg. Ministru aici este Violeta Alexandru, fostă director al ONG-ul „Institutul de Politici Publice”.

Am discutat și urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare: stadiul pregătirilor de iarnă (pentru a face față eventualelor intemperii), situația absorbției fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroasele autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative și nu în ultimul rând stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016.

Am anunțat colegii că vom avea ședințe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Prima reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine dimineață.

M-am întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA Hans Klemm și am discutat despre consolidarea și amplificarea parteneriatul strategic SUA-România. Cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong am discutat despre Summit-ul China-Europa Centrală și de Est ce va avea loc la Beijing la sfârșitul lunii.

M-am întâlnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Crețu, pentru o discuție detaliată despre absorbția de fonduri europene și măsurile ce pot fi luate până la sfârșitul anului pentru evitarea dezangajării fondurilor deja contractate.
În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniștrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare și care să corespundă programului de guvernare. O primă discuție aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă".

Sursa: realitatea.net

Etichete: dacian ciolos, Guvern

0/2 COMENTARII
Cris
20 Nov 23:17
+0
VOTURI
-0
De ce urmeaza 3 zile grele? Lanseaza vreo rahceta pe Marte sau ce?
Cris
20 Nov 23:05
+0
VOTURI
-0
Sunt convins ca curge transpiratia de pe ei, de grija tarii. Primul care s-a dat in stamba a fost stupidul de Dancu care a simtit in urina ca ar trebui sa creasca pretul la gigacalorie in Bucuresti, parca nu ar fi, deja destul de mare.. enorm.

Pe astia, am impresia ca ii mananca in cour si nu-si dau seama pe ce lume traiesc si ca lumea abia asteapta o scanteie sa iasa in strada, din nou, impotriva escrocilor care conduc aceasta tara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE