Dan Mihalache pleacă de la Cotroceni. Consilierul prezidenţial, propus ambasador în Marea BritanieConsilierul prezidenţial, Dan Mihalache, va părăsi Cotroceniul. Consilierul lui Klaus Iohannis a fost propus pentru postul de ambasadorul în Marea Britanie, iar şeful statul a acceptat această propunere. 

Șeful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache
Șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache

Anunţul a fost făcut, miercuri seara, de preşedintele Klaus Iohannis care a confirmat astfel informaţiile care au circulat în ultima vreme privind numirea lui Dan Mihalache ca ambasador în Marea Britanie.

"Pot să confirm că domnul Mihalache a fost propus pentru poziția de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și pot să vă spun că am aprobat această solicitare și nu este singura. Avem în lucru un pachet de aproximativ 20 de poziții de ambasadori pe care le-am aprobat", a spus Iohannis, la TVR.

Preşedintele a mai spus că secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Daniel Ioniță a fost propus ambasador al României în Republica Moldova, iar fostul ambasador la Chișinău Marius Lazurca a fost propus pentru postul de ambasador la Budapesta.

Șeful statului a precizat că pachetul de 20 de ambasadori ai României va fi comunicat joi Parlamentului în vederea audierilor în comisiile de specialitate.

Dan Mihalache a fost numit consilier prezidențial pe 22 decembrie 2014.

Pe de altă parte, Iohannis a vorbit despre modul pe care l-a ales de a comunica în calitate de preşedinte.

"Comunic lucruri fără să caut senzaţionalul, dar cel mai important, am dorit şi doresc ca dezbaterea în spaţiul politic să fie serioasă, echilibrată, pe un mai calm. Tonul de acum e mai calm. Lumea se concetrează pe ce vrea să prezinte. Nu mai avem aceleaşi breaking-news-uri pe certurile dintre premier şi preşedinte", a explicat preşedintele.

Etichete: Dan Mihalache, dan Mihalache ambasador, Dan Mihalache ambasador Marea Britanie, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE