Dan Mihalache, AVIZ FAVORABIL la comisii pentru postul de ambasador în Marea Britanie UPDATEŞeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, propus ambasador al României la Londra, a fost audiat luni, de către comisiile reunite de politică externă, alături de alte patru nume din lista celor 19 înaintate de preşedintele Klaus Iohannis Parlamentului. Mihalache a primti aviz favorabil.

Șeful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache
Șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache

UPDATE Dan Mihalache a fost avizat de comisiile parlamentare reunite de politică externă pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie. Decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru și trei împotrivă.

Întrebat ce părere are despre acest vot, Dan Mihalache a afirmat că reflectă structura Parlamentului. "E o mare provocare, e un post dificil, care va fi foarte complicat în perioada următoare din perspectiva evoluțiilor care au loc în Marea Britanie. Nu e o retragere în vacanță, ci dimpotrivă. (...) Eu rămân atașat proiectului președintelui Klaus Iohannis. Pentru mine este o nouă provocare", a precizat Mihalache, care a menționat că decizia de a pleca de la Cotroceni a luat-o împreună cu șeful statului.

Audierile au început cu Dan Mihalache şi vor continua luni cu Carmen Liliana Burlacu (Cehia), Ioana Bivolaru (Portugalia), Gabriela Dancău (Spania), Răzvan Rotundu (Finlanda), scrie Mediafax. Avizul Comisiilor de politică externă este consultativ.

Dan Mihalache (Londra) a fost numit consilier prezidenţial în decembrie 2014, anterior, în perioada mai-noiembrie 2012, fiind secretar general adjunct al Guvernului, dar a fost demis de premierul de atunci, Victor Ponta, din cauza unor declaraţii controversate.

De asemenea, Dan Mihalache a fost secretar general adjunct, şef al Departamanetului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL şi a coordonat campania electorală pentru preşedintele Klaus Iohannis. Mihalache a coordonat şi campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu în 2009.

A fost deputat PSD în Parlamentul României în legislatura 2004 – 2008. De asemenea, Dan Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Năstase în perioada 2001 – 2004. Dan Mihalache este lector la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", specializat în marketing politic. Este absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti 1994 şi doctor în Ştiinţe Politice, SNSPA. A absolvit, de asemenea, cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: "Numirea politrucului Dan Mihalache în funcţia de ambasador, o mare eroare"

Carmen Burlacu (Cehia) a fost secretar de stat pentru afaceri globale al MAE, este diplomat de carieră şi a fost consilier al ministrului de Externe în perioada 2004 – 2012. De asemenea, a fost ambasador în Irlanda în perioad 1999-2004, iar între anii 1993 şi 1998 a fost secretar în cadrul misiunii permanente la Bruxelles pe lângă UE, UEO şi NATO.

Ioana Bivolaru (Portugalia) a fost director general la Departamentul Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Gabriela Dancău (Spania) a fost consul general la Lyon. Gabriela Dancău a obţinut masteratul în relaţii internaţionale aprofundate la Centre d′Etudes Diplomatiques et Strategiques Paris şi este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României. Dancău a deţinut funcţia de director al Direcţiei Relaţii Consulare din Ministerul Afacerilor Externe, instituţie în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea din anul 2000.

Răzvan Rotundu (Finlanda) a deţinut postul de ministru-consilier la Misiunea Permanentă a României la Geneva.

 

 

Etichete: Dan Mihalache, Dan Mihalache ambaador

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE