UPDATE Dan Șova, eliberat din arestUPDATE Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca senatorul Dan Şova să fie eliberat din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, informează România TV. Decizia este definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) decide vineri dacă Dan Șova va fi eliberat din arest preventiv și mutat în arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență/

Dan Șova
Dan Șova
Foto: realitatea.net

Dan Șova se află în arest preventiv din 15 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta dupa ce a luat 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. S

ICCJ va decide definitiv daca Dan Sova va fi plasat in arest la domiciliu, va ramane in arest preventiv sau va fi cercetat sub control judiciar, informează hotnews.ro.

In 28 decembrie 2015, ICCJ a decis, definitiv, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Dan Sova, respectiv din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.

Senatul a avizat, in 3 decembrie 2015, cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceeasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore.

In 4 decembrie, instanta suprema a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016, in urma admiterii contestatiei procurorilor.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Etichete: arest, dan şova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE