Dan Șova, cu ochiul vânăt la DNA. FOTODan Șova a venit joi după-amiază la DNA, unde i s-a adus la cunoștință o acuzație de trafic de influență într-un nou dosar. Social-democratul avea ochiul drept vânăt când a venit la DNA și nu a dorit să ofere nicio declarație jurnaliștilor. 

Dan Șova a venit, joi, la DNA cu un ochi vânăt. Senatorul a trecut rapid pe lângă jurnaliști și nu a dat nicio declarație. În cele câteva imagini suprinse de camerele video se observă însă că senatorul are ochiul drept vânăt. 

Joi, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dan Șova, senator, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Dan Șova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale  pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. 

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova. 

Etichete: dan şova, DNA, trafic de influenţă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h