MESAJUL lui Dan Teodorescu despre piesa-manifest. Grigore Leşe a cerut să fie SCOS din videoclipDan Teodorescu, solistul trupei Taxi, spune că nu îşi imagina că mesajul "transmis cu atâta blândețe" din piesa-manifest "Despre Smerenie" poate provoca "atâta agresivitate". Grigore Leşe, solist de muzică populară şi culegător de folclor, a cerut să fie scos din videoclipul trupei Taxi.

Formaţia Taxi a lansat, joi, piesa "Despre smerenie", un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu. 

"Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândețe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, și de-acum încolo, exact ce simt și ce cred. Așa să-mi ajute Dumnezeu!", a scris Dan Teodorescu, pe Facebook.

 
Grigore Leşe, solist de muzică populară şi culegător de folclor, a declarat pentru News.ro că a cerut să fie scos din videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie", care este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, pentru că i s-a spus că mesajul melodiei este despre bisericile de lemn şi cultura străveche, nu despre un manifest contra Catedralei.
 

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare", aşa începe melodia semnată "Taxi şi prietenii".

"M-am dus în oraş să-l caut. Am ajuns în Centrul Vechi. M-am gândit că acolo e puţin probabil să-l găsesc (...) Şi până la urmă l-am găsit într-o biserică din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri pătraţi în total şi cred că ştiu de ce l-am găsit aici: Dumnezeu preferă lemnul, lemnul şi spaţiile mici", mai cântă cei de la Taxi, alături de prieteni.

 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, dan teodorescu, despre smerenie, piesa manifest TAXI, taxi

0/6 COMENTARII
rio
11 Apr 09:58
+0
VOTURI
-0
"Noi" adica toti cei care nu mai cred in institutia BOR-ului sau care nu vrem sa se faca catedrale din bani publici (vreo 60%).
rio
11 Apr 09:55
+0
VOTURI
-0
@solomon, Era bine daca taceti, taceti, taceti, dar din pacate gura voastra fundamentalista e peste tot. Si tot voi va victimizati, desi noi suntem cei care platim bani din taxe pentru bisericile voastre si nu invers.
littleangel
10 Apr 21:13
+0
VOTURI
-0
Pe Dumnezeu il gasesti oriunde..in flori, in fluturi, in cel de linga tine....nu trebuie sa ridici catedrale. Iar presedintele romaniei a aprobat moscheea acum vre-o 10 ani...nu e cam tirziu sa va legati de aprobarea asta????
solomon
10 Apr 12:46
+0
VOTURI
-0
Dan Petrescu : Ar fi bine sa astepti putin ,poate ca-l gasesti in moscheee,ce zici!? (RUSINE SA-TI FIE )
solomon
10 Apr 12:41
+0
VOTURI
-0
Buna ziua!
O parte din cetatenii acestei tari sunt contra construirii Catedralei Neamului si in acest timp presedintele Romaniei aproba sa se construiasca in Bucuresti o moschee.Bravo?????!!!Si noi crestinii romani tacem,tacem,tacem
falcon
10 Apr 06:35
+0
VOTURI
-0
Cad spitalele pe bolnavi si poate ca nu era timpul pentru catedrala, dar nu BOR este de vina pt ca nu avem autostrazi, utilitati in zona rurala, spitale, scoli, etc ci societatea in care traim pt ca o mare parte din romani sunt niste retarzi care altceva in afara de Capatos si Maruta nu stiu. Cat despre melodia Taxi mi se pare o imbecilitate. Daca ar fi facut BOR toate bisericile din lem atunci ar fi fost acuzata ca defriseaza padurile Romaniei, oricum tot s-ar fi gasit carcotasi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE