Dan Tudorache a inspectat groapa de gunoi Iridex pentru a verifica nivelul poluăriiPrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declanșează o acțiune civică împotriva celor 19 gropi de gunoi poluante din nordul Bucureștiului. Sâmbătă, primarul Tudorache a inspectat groapa de gunoi Iridex pentru a verifica nivelul poluării.

Dan Tudorache a inspectat groapa de gunoi Iridex pentru a verifica nivelul poluarii
Dan Tudorache a inspectat groapa de gunoi Iridex pentru a verifica nivelul poluării

În data de 10 octombrie expiră Autorizația de Mediu pentru groapa de gunoi, iar perspectiva prelungirii acesteia pentru următorii patru ani este de neacceptat pentru toți bucureștenii care locuiesc în zona de nord a orașului, anunţă Primăria sectorului 1.

În cartierele Pajura, Bucureștii Noi, Chitila și Străulești aerul este de nerespirat, iar nivelul poluării se extinde spre centrul Capitalei. Pentru că zeci de mii de bucureșteni reclamă mirosurile insuportabile, iar la periferia orașului s-a dezvoltat o adevărată „industrie ilegală" de depozitare a gunoaielor, primarul Dan Tudorache cheamă asociațiile de protecția mediului și pe toți locuitorii Sectorului 1 să se alăture unei campanii de stopare a degradării calității aerului.

"Am cerut Ministerului Mediului și Gărzii de Mediu să ia toate măsurile pentru a-i obliga pe proprietarii gropilor de gunoi să intre în legalitate și să nu mai pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. Acum este rândul comunității să-și exprime nemulțumirea printr-o campanie publică. Atunci când autoritățile întârzie rezolvarea problemelor, oamenii se adună și cer să li se facă dreptate" a declarat primarul Dan Tudorache.

"Trebuie să aducem în legalitate industria depozitării gunoaielor din nordul orașului. Împreună cu cei care nu mai pot locui în casele lor din cauza mirosului și cu asociațiile de protecția mediului, vom declanșa o campanie pe internet și în presă", a continuat primarul Dan Tudorache.

Etichete: Dan Tudorache, groapa gunoi bucureşti, groapa gunoi iridex, iridex

0/1 COMENTARII
Cris
19 Sep 15:16
+0
VOTURI
-0
Si in zona de sud - Dristor, N.Grigorescu, Th Pallady pute de mori, in anumite zile. Cred ca gaoazele nu mai actioneaza ecologic, doar umfla profituri, fara sa investeasca in ecologizare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE