Dan Tudorache îi dă replica lui Nicuşor Dan: USB nu va câştiga niciodată în Sectorul 1USB a depus la Biroul Electoral al Sectorului 1 din Bucureşti cererea ca voturile din jumătate dintre secţii să fie renumărate. Nicuşor Dan, liderul formaţiunii, spune că în aceste secţii a pierdut Clotilde Armand. Dan Tudorache, candidatul PSD şi cel care a câştigat alegerile pentru postul de primar conform rezultatelor parţiale, nu are emoţii. Spune că, din partea sa, Nicuşor Dan este liber să renumere voturile, pentru că nu va câştiga niciodată primăria Sectorului 1.

Dan Tudorache
Dan Tudorache

Reprezentanţii USB susţin că au constatat că, în unele secţii, Clotilde Armand a obţinut un scor mai mic decât media partidului, deşi rezultatul său a fost peste cel obţinut de USB în Bucureşti.

„Am identificat secţii unde Clotilde a luat mai puţin decat lista USB din Sectorul 1 şi mult mai puţin decât mine, ceea ce este o abatere statistică", a explicat Nicuşor Dan pentru Adevărul Live.

Din acest motiv, USB a cerut renumărarea voturilor din 18 secţii. În acestea, spune liderul formaţiunii, partidul său a rămas fără delegaţi cu doar câteva ore înainte de închiderea urnelor. Şi tocmai acolo Clotilde Armand a pierdut.

„Noi am avut iniţial delegaţi peste tot, dar unii oameni ne-au scris... Şi din 170, la vreo 40 nu am mai avut şi n-am avut nici timp să îi înlocuim. Am luat voturile din secţiile unde am avut delegaţi, noi avem 70 de voturi în plus. Apoi am făcut rezultele pentru celelate 40 de secţii şi aici am avut 1.700 de voturi în minus", spune Nicuşor Dan.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 crede că rezultatul nu se va schimba, indiferent de contestaţiile USB.

„Poate să el (Nicuşor Dan – n.r.) să renumere până o să cîştige alegerile la Sectorul 1. Dar asta o să dureze mulţi ani. Nu o să le câştige niciodată", spune Dan Tudorache.

Iar Gabriela Firea, câştigătoarea alegerilor pentru Primăria Capitalei Generale, le recomandă celor de la USB să-şi asume eşecul: „Şi un câştig, o reuşită, trebuie tratată cu responsabilitate şi demnitate, dar şi o pierdere."

Sursa: Digi24.ro

Etichete: Clotilde Armand, Dan Tudorache, nicuşor dan, USB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h