Dan Voiculescu, audiat la DNA în dosarul deținuților-scriitoriOmul de afaceri Dan Voiculescu este audiat, vineri dimineaţă, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori cu privire la cărţile scrise de deţinuţi.

Dan Voiculescu, audiat la DNA in dosarul detinutilor-scriitori
Dan Voiculescu, audiat la DNA în dosarul deținuților-scriitori
Foto: cotidianul.ro

Dan Voiculescu a fost adus cu duba din penitenciarul Rahova, vineri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 09.00. Surse judiciare spun că omul de afaceri este audiat, ca martor, în dosarul în care procurorii anticorupţie fac cercetări cu privire la modul în care mai mulţi deţinuţi au obţinut zile de libertate, pe baza unor cărţi scrise după gratii, informează mediafax.ro.

Dan Voiculescu preciza în luna ianuarie, într-un comentariu pe blogul său, că a scris zece cărţi de când a fost încarcerat.

"Mi se reproşează că sunt prolific, că am scris zece cărţi. Cu toată modestia, nu mă voi opri aici. Da, am timp. Evident, nu dispuneam de acelaşi timp înainte, drept pentru care îi enervez pe unii cu aceste volume, motiv de a-şi exersa cunoştinţele de matematică elementară, făcând calcule cu privire la presupuse date de eliberare. Da, atâta vreme cât există o lege în vigoare, nu cred că fac nimic ilegal. Da, scriu. Scrisul nu mi-e străin. Am mai scris vreo 20 de cărţi înainte, pe subiecte de macroeconomie.", scria Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

În cauza instrumentată de procurorii DNA privind cărţile scrise de deţinuţi în penitenciare, a fost audiat miercuri, tot ca martor, şi omul de afaceri George Becali.

Etichete: detinuti scriitori, DNA, Voiculescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE