Dan Voiculescu rămâne după gratii. Instanţa i-a respins cererea de eliberare condiţionatăJudecătoria Sectorului 5 a respins, marți, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu. Judecătorul a mai decis că Dan Voiculescu poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată peste 9 luni, respectiv pe 24 septembrie 2017.

Dan Voiculescu ramane dupa gratii
Dan Voiculescu rămâne după gratii

Decizia nu este definitivă, iar Dan Voiculescu poate face contestație în termen de 3 zile de la comunicare, potrivit Agerpres.

Hotărârea judecătorului vine după ce, pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiționată a lui Voiculescu, însă cazul omului de afaceri a ajuns în instanță.

Procesul, început marți dimineața, a fost întrerupt de două ori, după ce procurorul de ședință a cerut timp pentru a studia manuscrisele scrise de Dan Voiculescu în penitenciar.

După ce a studiat manuscrisele, procurorul a declarat că acestea nu conțin ștersături sau adăugiri, ceea ce arată faptul că lucrările nu au fost scrise de Dan Voiculescu sau nu au fost redactate în penitenciar.

"Lucrările acelea fie nu au fost scrise de el, fie nu au fost scrise în penitenciar. De unde a avut puterea fizică să scrie 11 lucrări în 12 luni? Pentru fiecare lucrare, petentul (Dan Voiculescu — n.r.) a semnat un angajament, în care s-a obligat să respecte programul de lucru, însă acest program nu există. Nu există nici tabele de pontaj. Dan Voiculescu a folosit 12 ore pentru a scrie o lucrare de 180 de pagini. O altă lucrare de 220 de pagini a fost scrisă în 25 de ore. Altă lucrare a fost redactată în 2 ore. Dacă aș însuma lucrările lui Dan Voiculescu, ies 72 de ore pentru a scrie peste 2.000 de pagini, adică o pagină la 2 minute, ceea ce este imposibil", a declarat procurorul.

Reprezentantul DNA a mai arătat că în raportul întocmit de Penitenciarul Rahova se stipulează că Dan Voiculescu a participat la 13 cursuri și seminarii, însă el nu a finalizat acele cursuri și nici nu a fost recompensat cu credite, ceea ce demonstrează că el nu le-a acordat suficientă atenție.

"La pagina 156 din lucrarea 'A patra putere' a scris că pagubele produse prin fapte de corupție trebuie recuperate și că trebuie modificată legislația pentru ca cei corupți să nu beneficieze de grațiere și prescripție. De asemenea, trebuie plătit prejudiciul înainte de a se dispune eliberarea din închisoare. Dan Voiculescu se contrazice astăzi când cere eliberarea condiționată, deoarece el nu a plătit prejudiciul", a mai declarat procurorul de ședință.

De cealaltă parte, avocatul Florian Surghie a afirmat că o comisie de la Penitenciarul Rahova a amânat cu 10 luni discutarea eliberării lui Dan Voiculescu pe motiv că nu a fost atins scopul pedepsei, însă aceeași comisie a confirmat că fostul senator a îndeplinit fracția de o treime din pedeapsă necesară pentru a cere eliberarea condiționată, fracție compusă din zilele efectiv executate în închisoare, la care se adaugă 330 de zile ca urmare a redactării a 11 lucrări științifice, precum și 49 de zile reprezentând munca depusă în penitenciar.

Florin Surghie a precizat că Dan Voiculescu a avut un comportament bun în detenție, a participat la cursuri și seminarii, nu a fost sancționat, a cooperat cu personalul din penitenciar și a dat dovezi temeinice de îndreptare.

"Nimeni nu poate să pună în discuție pregătirea academică a profesorului Dan Voiculescu. Din 1987 până în 2014, când a fost încarcerat, Dan Voiculescu a redactat 27 de lucrări și a primit un premiu din partea Academiei Române", a adăugat Florin Surghie.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Etichete: cerere de eliberare condiţionată, Dan Voiculescu, dan voiculescu eliberat conditionat

0/5 COMENTARII
Nume*
07 Jan 22:19
+0
VOTURI
-0
Aptraenply this is what the esteemed Willis was talkin' 'bout. http://xdzylcesqbj.com [url=http://aauvnudzey.com]aauvnudzey[/url] [link=http://ufibewo.com]ufibewo[/link]
Nume*
06 Jan 09:18
+0
VOTURI
-0
This wesbtie makes things hella easy.
Nume*
06 Jan 03:33
+0
VOTURI
-0
I like to party, not look arletcis up online. You made it happen. http://ckvqwad.com [url=http://bobuvvjnm.com]bobuvvjnm[/url] [link=http://rzrveenrlv.com]rzrveenrlv[/link]
Nume*
05 Jan 20:50
+0
VOTURI
-0
Stay with this guys, you're hepling a lot of people.
Nume*
04 Jan 23:49
+0
VOTURI
-0
Way to go on this esays, helped a ton.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE