Daniel Barbu, ALDE Bucureşti: Catedrala Mântuirii Neamului nu trebuie finanţată din bani publici



Liderul ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, se declară împotriva finanţării din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului, invocând faptul că ''Bucureştiul nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie''.

Daniel Barbu
Daniel Barbu

"Eu am un punct de vedere personal, am şi spus-o în timpul campaniei locale. Catedrala Mântuirii Neamului nu cred că trebuie finanţată din bani publici, atâta timp cât proiectul Catedralei nu a fost unul public. Bucureştiul, insist asupra acestui lucru, nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie pentru toţi bucureştenii, că sunt practicanţi ortodocşi sau nu, aşa cum se întâmplă bunăoară la Barcelona cu catedrala lui Gaudi, care e o bijuterie a oraşului, că e cineva catolic sau nu, contează prea puţin din acest punct de vedere. Deci va fi un monument care nu va îmbogăţi oraşul, nu s-a sfătuit Patriarhia cu nimeni când l-a proiectat aşa cum l-a proiectat, nu văd de ce ar trebui finanţat din bani publici", a declarat Daniel Barbu marţi la RFI.

El susţine în schimb acordarea de fonduri pentru Mănăstirea Antim.

"În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de la Antim, acolo e altă chestiune, fiind vorba de un monument istoric, cred că e datoria Primăriei să intervină pentru întreţinerea, restaurarea patrimoniului naţional şi cred că poate aloca fonduri, dacă e vorba cu adevărat de restaurarea bisericii, care este un splendid monument de arhitectură bucureşteană", a subliniat fostul ministru al Culturii.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei ar putea da încă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Etichete: alde bucureşti, Catedrala Mântuirii Neamului, daniel barbu, finantare Catedrala Mântuirii Neamului

0/2 COMENTARII
Tele Orman
28 Nov 16:10
+0
VOTURI
-0
Daca taceai, filosof ramaneai si ne mai pacaleai.
MosNae
28 Nov 16:06
+0
VOTURI
-0
Barbule, te credeam inteligent, ce greseala faceam. Pai daca iti place Barcelona si Sacrada Familia, de ce nu candidezi la Barcelona si sa ramai acolo? Eu zic, ca nu ar trebui platiti din banii publici nici parlamentarii ca tine, produceti ceva palpabil care sa aduca siguranta vietii platitorilor de impozite, pana acum ati produs numai nenorociri acestui popor. Daca nu ar fi cladirea impunatoare a Casei Poporului chiar ca nu ati avea nicio valoare. Si cand te gandesti ca voua pseudodesteptilor nici asta nu va placea, ca nu era din lemn si micuta ca mintile voastre de politicieni interesati de mamela bugetului. Nu va place nici catedrala, nici capitala, nici tara, atunci ce dracu mai stati pe aici? Spune-i lui Tariceanu ca eram hotarat sa votez cu ALDE, eu si inca vreo suta de pensionari, care am facut ceva pentru aceasta tara, dar acum dupa ce ti-am citit parerile anti romanesti, nu mai votam cu voi. Iti trimit tot dispretul meu si al prietenilor mei !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE