Daniel Barbu, ALDE Bucureşti: Catedrala Mântuirii Neamului nu trebuie finanţată din bani publiciLiderul ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, se declară împotriva finanţării din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului, invocând faptul că ''Bucureştiul nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie''.

Daniel Barbu
Daniel Barbu

"Eu am un punct de vedere personal, am şi spus-o în timpul campaniei locale. Catedrala Mântuirii Neamului nu cred că trebuie finanţată din bani publici, atâta timp cât proiectul Catedralei nu a fost unul public. Bucureştiul, insist asupra acestui lucru, nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie pentru toţi bucureştenii, că sunt practicanţi ortodocşi sau nu, aşa cum se întâmplă bunăoară la Barcelona cu catedrala lui Gaudi, care e o bijuterie a oraşului, că e cineva catolic sau nu, contează prea puţin din acest punct de vedere. Deci va fi un monument care nu va îmbogăţi oraşul, nu s-a sfătuit Patriarhia cu nimeni când l-a proiectat aşa cum l-a proiectat, nu văd de ce ar trebui finanţat din bani publici", a declarat Daniel Barbu marţi la RFI.

El susţine în schimb acordarea de fonduri pentru Mănăstirea Antim.

"În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de la Antim, acolo e altă chestiune, fiind vorba de un monument istoric, cred că e datoria Primăriei să intervină pentru întreţinerea, restaurarea patrimoniului naţional şi cred că poate aloca fonduri, dacă e vorba cu adevărat de restaurarea bisericii, care este un splendid monument de arhitectură bucureşteană", a subliniat fostul ministru al Culturii.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei ar putea da încă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Etichete: alde bucureşti, Catedrala Mântuirii Neamului, daniel barbu, finantare Catedrala Mântuirii Neamului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE