Daniel Diaconescu, noul şef al ANAF. Ce AVERE are şeful interimar al AgenţieiDaniel Diaconescu, directorul Direcţiei Informaţii Fiscale, a fost desemnat, joi, de premierul Dacian Cioloş să asigure interimatul conducerii ANAF în locul lui Gelu Diaconu.

Daniel Diaconescu, noul sef al ANAF. Ce AVERE are seful interimar al Agentiei
Daniel Diaconescu, noul şef al ANAF. Ce AVERE are şeful interimar al Agenţiei

Premierul Dacian Cioloş l-a numit pe Daniel Diaconescu în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmând să exercite atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef.

Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș publicate în Monitorul Oficial, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreședinte al ANAF și va coordona Direcția generală antifraudă fiscală.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, urmăriți penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Și deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Daniel Diaconescu a condus până la acest moment Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF.

Potrivit declaraţiei sale de avere din mai 2015, noul şef al Fiscului a avut un venit anual de 87.036 lei din funcţia de director general, ceea ce înseamnă că a primit un salariu de circa 7.200 lei pe lună. În declaraţia din mai 2011, venitul anual se ridica la 78.870 lei, scrie Mediafax. El a mai câştigat în 2014 o indemnizaţie de 17.837 lei de la Compania Naţională Loteria Română pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie.

Diaconescu deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane în judeţul Argeş, unul de 4.400 metri pătraţi din anul 2004, iar celălalt cu o suprafaţă de 2.648 metri pătraţi, din anul 2010. Totodată, cei doi au un apartament în Bucureşti de 81 metri pătraţi, din anul 2006, iar soţia mai are o casă de locuit în Valea Mare din anul 1988, cu o suprafaţă de 88 metri pătraţi.

Noul şef al ANAF are două autoturisme, un BMW din anul 2009 şi un Peugeot din 2012.

Diaconescu mai figurează în declaraţia de avere cu un credit contractat în 2007, în valoare de 38.000 euro, cu scadenţă în 2032.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Gelu Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, potrivit DNA.

Etichete: ANAF, dacian ciolos, Daniel Diaconescu, Daniel Diaconescu ANAF, gelu diaconu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE