Daniel Ioniţă, avizat de comisiile parlamentare pentru funcţia de ambasador în Republica MoldovaSecretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, a primit avizul pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova.

Daniel Ionita, avizat de comisiile parlamentare pentru functia de ambasador in Republica Moldova
Daniel Ioniţă, avizat de comisiile parlamentare pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova
Foto: agerpres.ro

"România (...) poate fi un model de integrare pentru Republica Moldova. Premisele pe care îmi voi baza mandatul sunt legate de continuitate, îmi propun să continui ceea ce a făcut predecesorul meu la Chișinău, pe consolidare, pentru că trebuie să consolidăm tot ceea ce s-a făcut până acum pe relația aceasta specială, pe diversificare pentru că, într-adevăr, e loc de a deschide și alte poteci de acțiune. Îmi propun să am o abordare proactivă, să acționez anticipativ, cu perseverență, uneori și cu încăpățânare, pentru a atinge ceea ce ne-am propus. Îmi propun două obiective prioritare — primul se referă la promovarea integrării europene a Republicii Moldova, iar al doilea obiectiv fundamental vizează reconectarea politică, fizică, strategică a Republicii Moldova la spațiul european", a declarat Ioniță, la audierile din comisiile parlamentare reunite de politică externă.

El a precizat că pentru atingerea celor două obiective prioritare pe care și le-a stabilit este necesară consolidarea prezenței investiționale a României în Republica Moldova.

Etichete: ambasador moldova, daniel ionita

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h