Darius Vâlcov, denunţat la DNA de finul săuDarius Vâlcov, a fost denunţat la DNA de finul său. Deputatul Daniel Ionuț Bărbulescu a declarat la DNA cum a primit bani de la fostul ministru al Finanțelor pentru a înființa mai multe firme.

Darius Valcov, denuntat la DNA de finul sau
Darius Vâlcov, denunţat la DNA de finul său

Potrivit procurorilor DNA, în 19 martie, deputatul Bărbulescu a formulat un denunț în care a susținut că, în vara anului 2011, Vâlcov i-a propus să înființeze o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură,  scrie Agerpres.

"Pentru înființarea, administrarea și dotarea celor 3 firme, Darius Vâlcov i-a dat denunțătorului, în mai multe tranșe, suma de aproximativ 1.500.000 lei, propunându-i acestuia ca după ce vor fi amortizate costurile să devină partener, cu un procent de 20% la firma de cadastru și 40% la celelalte două firme. Denunțătorul Bărbulescu a declarat că, în timpul discuțiilor preliminare, Darius Vâlcov a scris olograf, pe mai multe coli A4, un plan de afaceri în care erau menționate estimările privind cheltuielile și veniturile, precum și procentele care le reveneau fiecăruia în urma derulării celor 3 afaceri", se arată în referat.

Cu banii primiți de la Vâlcov, acesta a înființat SC Millenium Tophografica SRL și Sc Contis SRL, devenită ulterior Sc Contis Consulting SRL, precum și Societatea Civilă de Avocați Ciobanu și Asociații.

DNA precizează că, la indicația fostului ministru, denunțătorul a introdus SC Millenium Tophografica SRL într-o asociere în participațiune cu Sc SGV SRL și cu Sc City Hotel SRL, urmând ca această asociere să administreze Hotelul City din Slatina, iar 30 % din eventualul profit să revină acestei firme. Pentru această asociere, la indicațiile lui Vălcov, care deținea în fapt societatea, au fost virați 800.000 de lei.

Denunțătorul a declarat, potrivit referatului, că are cunoștințe că unul dintre acționarii afacerii cu hotel City ar fi Darius Vâlcov, iar managerul este Dorina Barbu, persoană interpusă a acestuia, iar un alt acționar al afacerii ar fi Cristian Ghenciu.

Tot în document apar și declaraâii ale deputatului privind păstrarea seifului în locuința sa pentru fostul ministru.

"Daniel Bărbulescu a denunțat faptul că în cursul anului 2011 Vâlcov i-a cerut să păstreze în locuința unde își avea domiciliul, situată în Slatina, (...), un seif. Acesta a fost adus în locuință de către Lucian Șușală, un apropiat al acestuia, iar motivul pentru care i s-a cerut să păstreze seiful în locuința sa, a fost acela că, având în vedere calitatea de deputat a denunțătorului, domiciliul nu putea fi percheziționat fără un aviz prealabil din partea Camerei Deputaților. Referitor la acest seif, denunțătorul a declarat că până în luna iunie 2012, cât a locuit efectiv la respectiva adresă, l-a văzut atât pe Vâlcov cât și pe Șușală accesând respectivul seif, după ce, în prealabil, aceștia îl sunau, iar el le permitea accesul în imobil. În situațiile în care accesau seiful, nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă", ar mai fi relatat acesta.

 

Etichete: Daniel Ionuț Bărbulescu, darius valcov, denunț, DNA, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h