Darius Vâlcov și Minel Prina rămân sub control judiciarFostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, și fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de ICCJ miercuri.

Darius Valcov si Minel Prina raman sub control judiciar
Darius Vâlcov și Minel Prina rămân sub control judiciar
Foto: europafm.ro

Potrivit soluției pronunțată miercuri de magistrații ICCJ, se "menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpații Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Șușală Lucian Petruț, Timofte Petre Bogdan și Tomescu Constantin Cristian". Decizia privind menținerea controlului judiciar, pronunțată miercuri în ședință publică, poate fi contestată.

Tot miercuri, magistrații ICCJ au amânat cauza și au fixat un nou termen de judecată pe 24 mai, informează agerpres.ro.

Dosarul aflat pe rolul ICCJ, în care Vâlcov, Prina, Șușală, Timofte și Tomescu sunt inculpați are ca obiect infracțiuni de corupție iar ca obiecte secundare traficul de influență, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani, evaziune fiscală.

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din orașele Slatina, Scornicești și Potcoava.

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupție și într-un dosar având ca obiect luarea de mită, aflat la Tribunalul Olt, în Camera preliminară și în care următorul termen este pe 20 aprilie.

Etichete: control judiciar, darius valcov, minel prina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE