Datorii de peste 2,3 milioane euro la RATB, către RompetrolLa finele anului trecut, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) avea datorii de peste 2,3 milioane de euro la Rompetrol.

Datorii de peste 2,3 milioane euro la RATB, catre Rompetrol
Datorii de peste 2,3 milioane euro la RATB, către Rompetrol
Foto: cronicaromana.ro

Potrivit Raportului de Activitate al RATB, la finele anului trecut Regia avea datorii de peste 87 milioane lei către furnizori. Din totalul datoriilor, aproape 72 milioane lei reprezentau plăţi restante.

Printre companiile care, la sfârşitul lui 2013, aveau de primit bani de la RATB se numără Rompetrol, dar şi Metrorex. Astfel, pe 31 decembrie 2013, Regia avea plăţi restante către Rompetrol în valoare de 10.229.000 lei. Reprezentanţii RATB au precizat, pentru B365.ro, că plăţile restante către Rompetrol, care se ridicau la peste 2,3 milioane euro, erau pentru carburanţii consumaţi de vehiculele RATB.

Potrivit raportului, RATB a înregistrat, la finele lui 2013, şi plăţi restante de peste 35,5 milioane lei către bugetul de stat, dar şi plăţi restante în valoare de peste 8,8 milioane lei, către alţi furnizori.

Totodată, la finele anului trecut, Regia avea şi o datorie de 17.313.000 lei către Metrorex.

Conform aceluiaşi raport, în anul 2013, din vânzarea titlurilor unice RATB-Metrorex s-a încasat valoarea de 142.423 lei (83.828 lei - RATB, 58.595 lei - Metrorex), din care:

- 4.133 abonamente de 1 zi Metrorex-RATB

- 1.093 bilete cu 10 călătorii 60 minute Metrorex-RATB

- 8.701 bilete de 1 călătorie 1 oră Metrorex-RATB.

"De asemenea, prin reţeaua RATB se comercializează şi titluri de călătorie Metrorex, în condiţiile virării lunare (către Metrorex) a contravalorii acestora. În 2013, încasările din titlurile Metrorex au fost de 23,04 milioane lei reprezentând:

- 305.400 abonamente lunare şi 963 abonamente săptămânale;

- 3.692.497 călătorii din portofel electronic validate la Metrorex", se mai menţionează în Raportul de Activitate al RATB aferent anului 2013.

După cum B365.ro anunța încă din luna februarie, Metrorex a decis să renunţe la cardurile contactless, din cauza datoriei de aproape 20 milioane lei, pe care RATB o avea faţă de Metrorex. Suma provine din titlurile de călătorie încasate de RATB pe cardurile comune pentru RATB şi metrou.

"Avem probleme cu RATB-ul pentru că au să ne dea nişte bani. Este vorba de o datorie de aproximativ 20 milioane lei. Aceştia sunt banii încasaţi de ei, pe titlurile noastre de călătorie. Cert e că dânşii ne-au deturnat banii. Pe româneşte ne-au furat banii şi i-au folosit în scopurile lor, deşi nu aveau acest drept. Am mers în instanţă", a declarat anterior, pentru B365.ro, Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

În luna februarie, reprezentanţii RATB au declarat, pentru B365.ro, că: "în urma întâlnirilor avute în ultimele două săptămâni, între reprezentanţii conducerilor executive ale celor două companii (n.r. - RATB şi Metrorex), s-a convenit ca suma datorată, în cuantum de 17,3 milioane lei, să fie achitată în tranşe, în termen de 90 de zile".

În urma deciziei Metrorex de a retrage din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB, RATB a anunţat, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că a plătit o parte din datoria de 17,3 milioane lei pe care o avea către Metrorex. Potrivit Regiei, 25.000 de bucureşteni, care utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune pentru RATB şi metrou au fost afectaţi de decizia de a retrage din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB. În acest context, RATB i-a cerut conducerii Metrorex să se răzgândească asupra deciziei luate. Mai multe detalii AICI.

Reprezentanţii Metrorex au făcut ulterior, printr-un comunicat de presă, un nou apel către RATB, pentru ca Regia să-şi achite datoria faţă de Metrorex, precizând totodată că, odată ce acest lucru se va întâmpla, utilizarea biletelor comune va fi reluată. "Datoria RATB creşte lunar cu 2 milioane de lei, din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente. RATB a refuzat să permită RATB reincarcarea cardului ACTIV prin casieriile Metrorex, dar si plata datoriei, pe cale amiabilă, deşi au avut loc numeroase întâlniri– toate eşuate", au precizat oficialii Metrorex, în comunicatul de presă remis în luna martie. Mai multe detalii AICI.

Începând cu data de 2 mai, bucureştenii nu au mai putut folosi cardurile Activ RATB la metrou.

Etichete: Bucureşti, Capitală, carburanţi, card ACTIV, datorii, Metrorex, metrou bucuresti, RATB, realitatea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, rompetrol

0/1 COMENTARII
Fox
08 iul 20:56
+0
VOTURI
-0
Foarte actuala stirea, nu am ce zice! E foarte relevanta dupa 6 luni!!! Ar fi fost utila daca ati fi facut efortul sa va interesati daca mai au datoria aceasta ACUM sau cat a fost platit din ea! Asa ar fi fost o stire! Altfel stirea asta are aceeasi valoare cu orice stire din 2010, 2000 sau 1900 toamna! Valoare zero!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h