Datorită UE s-ar putea crea peste 50.000 de joburi în domeniul REABILITĂRII TERMICE a blocurilorREABILITARE TERMICĂ. In urmatorii cinci ani peste 50.000 de locuri de munca ar putea fi create in domeniul reabilitarii termice a cladirilor

Datorita UE s-ar putea crea peste 50.000 de joburi in domeniul REABILITARII TERMICE a blocurilor
Datorită UE s-ar putea crea peste 50.000 de joburi în domeniul REABILITĂRII TERMICE a blocurilor
Foto: epochtimes-romania.com

REABILITARE TERMICĂ. Uniunea Europeana cere ca, pana in 2020, toate cladirile publice din Europa sa fie optimizate pentru reducerea consumului energetic. Astfel, pana in 2020, toate cladirile publice din Uniunea Europeana ar trebui sa aiba certificate N-ZEB - Near Zero Energy Buildings, scrie hotnews.ro.

In prezent, in Romania nu exista o astfel de cladire, iar in conditiile cerintelor UE, este necesara calificarea fortei de munca in constructii, se arata intr-un comunicat de presa.

REABILITARE TERMICĂ. Proiectul "BUILD UP Skills QualiShell", care vizeaza calificarea fortei de munca in constructii, va fi demarat in 30 de state membre, iar Romania este prima tara care il va implementa.

"Suntem incantati ca am gasit aici deschiderea necesara. Cu siguranta ca foarte multi muncitori vor aplica, iar in urma programului vor dobandi abilitatile necesare pentru ca reabilitarea sa se faca la cel mai inalt nivel", a declarat Alessandro Proia, ofiter de proiect, Agentia Executiva pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii, reprezentantul Comisiei Europene.

REABILITARE TERMICĂ. Coordonatorul proiectului cu fonduri europene, Horia Petran, a spus ca acesta asigura trecerea de la practicile curente de termoizolare la realizarea corecta a cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero in Romania.

"Acest proiect este fantastic pentru piata muncii, urmarind dezvoltarea si implementarea la nivel national a schemelor de calificare a montatorilor de sisteme opace de termoizolare pentru cladiri si a montatorilor de sisteme de tamplarie termoizolanta. Pentru domeniul constructiilor inseamna enorm, pentru ca se simte lipsa de forta de munca calificata", a adaugat Horia Petran.

Lipsa de pe piata a muncitorilor calificati este resimtita si de companiile din constructii. "Ne-am confruntat tot timpul cu aceasta problema a muncitorilor calificati, care se gasesc foarte greu. Noi am demarat proiecte interne de perfectionare a muncitorilor, inca din 2008. Acest program este extrem de important pentru livrarea unor lucrari de calitate", sustine Dragos Militaru, reprezentantul companiei Fabryo Corporation Atlas Paints.

REABILITARE TERMICĂ. Izolatia termica executata necorespunzator sau inexistenta ei inseamna facturi mai mari la energia electrica, in contextul in care tarifele la energie se anunta a fi majorate.

REABILITARE TERMICĂ. O anvelopare a cladirilor necorespunzatoare afecteaza zidaria si tencuiala si chiar pune in pericol sanatatea oamenilor. Igrasia provoaca boli respiratorii, dar favorizeaza si aparitia unor afectiuni hepatice, precum si scaderea imunitatii organismului.

Etichete: 2020, locuri de muncă, reabilitare termică, UE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE