Day 6 @ Les Films de Cannes à Bucarest #3Cea de-a treia ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, şi va aduce, direct de la festivalul de pe Coasta de Azur, câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului. În cazul multora dintre ele, nedistribuite în cinematografele din România, Les Films de Cannes à Bucarest va fi o şansă unică pentru cinefili.

Les Films de Cannes à Bucarest
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: B365
Peste 50 de lung și scurt metraje se vor regăsi anul acesta în program, în jur de 15 fiind premiere naționale ale unor filme din selecția oficială pe 2012 a Festivalului de la Cannes. Multe dintre ele se regăsesc în palmaresul final, inclusiv mai recentă producţie scrisă şi regizată de Cristian Mungiu, După dealuripremiată pentru scenariu şi interpretare.
 
Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei. Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.


Program - Day 6 - Miercuri, 24 octombrie

Cinema Studio 

12.00 „Serata”, de Malvina Urşianu (1972)

14.00 „Prea mic pentru un război atât de mare”, de Radu Gabrea (1971)

În prezenţa regizorului

16.00 „Adieu Berthe ou l’enterrement de mémé”, de Bruno Podalydes (2012)

18.00 „Post Tenebras Lux”, de Carlos Reygadas (2012)

20.30 FILM SURPRIZĂ

 

Cinema Elvira Popescu 

12.30 „Falansterul”, de Savel Stiopul (1982)

16.00 Scurtmetraje de Palme d’Or

Q&A cu regizorul L. Rezan Yeşilbaş (Palme d’Or pentru scurtmetraj pe 2012) şi discuţii cu regizori români incluşi în Romanian Short Waves – Meeting Point

18.00 „Killing them Softly”, de Andrew Dominik (2012)

20.00 „Despues de Lucia”, de Michel Franco (2012)

 

 

Mai multe detalii pe : www.filmedefestival.ro

Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu. Tichetele pot fi cumpărate atât în ziua proiecţiei, cât şi în avans, de la fiecare cinematograf în parte.

Costul unui bilet este 14 lei. Cei care cumpără 4 tichete o dată, pentru 4 filme diferite din festival, au parte de un discount, preţul unui bilet, în acest pachet, fiind 12 lei.

Intrarea este liberă la filmele româneşti şi la masterclass-uri.

Etichete: cinema elvira popescu, cinema studio, festival de film, Les Films de Cannes à Bucarest #3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE