De ce a dispărut monumentul kilometrul zero al democraţiei din Piaţa Universităţii.Reacţia PrimărieiBorna km 0 şi monumentul dedicat lui Cristi Paţurcă, simboluri ale luptei pentru libertate şi democraţie, au dispărut din Piaţa Universităţii. La scurt timp după ce informaţia a ajuns în mediul online, Primăria Capitalei a făcut o serie de precizări, menţionând că monumentele au fost vandalizate, cazul fiind preluat de Poliţia Română, el nefiind de competenţa Poliţiei Locale.

De ce a disparut monumentul kilometrul zero al democratiei din Piata Universitatii.Reactia Primariei
De ce a dispărut monumentul kilometrul zero al democraţiei din Piaţa Universităţii.Reacţia Primăriei

După apariția informației privind vandalizarea monumentului, Politia Locală a Municipiului Bucuresti s-a autosesizat și a trimis la fata locului un echipaj pentru a face primele verificări. Astfel, s-a constatat faptul ca monumentul "Borna Kilometrica zero" fusese smuls de la locul lui și aruncat la câțiva metri depărtare. In aceasta situatie - cazul nefiind de competenta Politiei Locale - urmează a fi făcute verificări de către Politia Romană, informează Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Conform sursei menţionate, reprezentantii firmei care asigura paza piatetei Teatrului National, Getica Guard Company, au recuperat borna in cauza, iar in prezent aceasta se afla in custodia firmei de paza.

Totodata, desi monumentul "Kilometrul 0 al democratiei" nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea PMB, ALPAB, care are in administrare parcul Teatrului National, lucreaza in prezent la un nou sistem de prindere al monumentului.

"Subliniem faptul ca asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, precum si a Primariei Municipiului Bucuresti cu acest act de vandalism nu reprezinta altceva decat acuze nefondate, calomnii izvorate fie din lipsa elementara de informare fie constituie defaimari deliberate, pentru care persoanele in cauza trebuie sa raspunda legal.
Mai mult decat atat, transformarea unui act de vandalism in instrument politic si de propaganda nu face altceva decat sa discrediteze indivizii care apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si creste fals popularitatea", precizează Primăria Capitalei în comunicat.

Etichete: borna kilometrul zero al democratiei, Primăria Capitalei, vandalizare monument piata universitatii

0/1 COMENTARII
Danny
17 apr 14:00
+0
VOTURI
-0
Va fi pus in loc un monument constand in corpul lui lenin+teasta lui dracnea, iar la baza firea cu secera si ciocanul pe cap.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE