De ce a fost AMÂNATĂ din nou inaugurarea metroului din Drumul TabereiInaugurarea noii magistrale de metrou, de pe porțiunea Drumul Taberei-Eroilor, a fost amânată din nou, astfel că ultimul termen este sfârșitul anului 2017. Motivul invocat de această dată: nu există proceduri pentru refacerea spațiilor verzi și a iluminatului, după ce se încheie lucrările.

De ce a fost AMANATA din nou inaugurarea metroului din Drumul Taberei
De ce a fost AMÂNATĂ din nou inaugurarea metroului din Drumul Taberei
Foto: hotnews.ro

Ultimul termen înaintat de constructor era primăvara anului 2017. Înaintea acestui termen, autoritățile anunțau că lucrările, care trebuiau să fie gata încă din 2014, vor fi finalizate în aprilie 2015.

De această dată, termenul a fost amânat întrucât nu există proceduri pentru refacerea spaţiilor verzi şi a iluminatului de la suprafaţă, după ce se închide şantierul, după cum a anunțat Dan Costescu, ministrul Transporturilor, citat de antena3.ro.

Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune.”, a explicat ministrul.

În prezent, mai trebuie săpaţi 220 de metri pe sub râul Dâmboviţa pentru a conecta magistrala nouă la actuala staţie de metrou, iar tunelul ar trebui să fie gata în luna august.

Lucrările la magistrala 5 a metroul bucureştean au început în vara anului 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. În toţi aceşti ani, autorităţile au anunţat amânări succesive, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă.

VEZI ȘI: METROUL DIN DRUMUL TABEREI. Lucrări întârziate, oamenii aşteaptă: "Era vorba de trei ani?" 

Etichete: Drumul Taberei, lucrări metrou, metrou drumul taberei

0/2 COMENTARII
Avocatul autosesizat
11 mai 13:52
+0
VOTURI
-0
Sa-nteleg ca Metrorex va fi penalizata pentru noua intarziere, sau a dat spaga cui trebuie si nu se mai "autosesizeaza" nimeni pentru bataia asta de joc?
cetateanul z
11 mai 13:41
+0
VOTURI
-0
Ce dracu cauta tunelul sub Dambovita ? Cand el coboara de la Academie si se uneste cu Eroilor !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE