DE CE a fost anulată şedinţa privind lucrările la Pasajul de la Piaţa SuduluiProblemele de trafic generate de lucrările la Pasajul Rutier Piaţa Sudului sunt binecunoscute atât locuitorilor Sectorului 4, cât şi tuturor bucureştenilor, nevoiţi să piardă zilnic timp preţios din cauza blocajelor rutiere din aceasta zonă.

DE CE a fost anulata sedinta privind lucrarile la Pasajul de la Piata Sudului (Foto forummetrouusor.com/user misterr)
DE CE a fost anulată şedinţa privind lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului (Foto forummetrouusor.com/user misterr)

Administraţia locală a Sectroului 4 a anunţat că a solicitat o întâlnire comună, la care să participe atât reprezentanţi ai beneficiarului acestei lucrări de infrastructură, respectiv, Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi ai constructorului, Astaldi SpA.

Deşi întâlnirea fusese fixată pentru miercuri, 3 februarie a.c., orele 10.00, fără a invoca vreun motiv, reprezentanţii Municipalităţii au decis să o anuleze, şi aceasta în condiţiile în care termenele impuse pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv au fost cu mult depăşite, iar fiecare zi de întârziere „costă" şi îi costă pe bucureşteni timp şi nervi, informează Primăria Sectorului 4 într-un comunicat remis la redacţie. 

"Consider că atâta vreme cât interesele oamenilor sunt prejudiciate, cei aflaţi în funcţii de răspundere, care au atribuţii în a le soluţiona problemele au obligaţia administrativă şi morală de a se implica, respectând reguli şi termene. Consider că putem debloca mecanismele care îngreunează deciziile instituţionale decât dacă vom conlucra instituţional, străduindu-ne să reprezentăm cât mai prompt şi onest interesul comunităţii", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4. 

Pasajul subteran de la Piața Sudului reprezintă unul dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Capitalei. Proiectul a obținut finanțare europeană, însă pentru că nu a fost terminat până la 31 decembrie 2015, așa cum prevedea contractul, Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare de 83.894.535,75 lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul Primăriei Capitalei, pentru continuarea lucrărilor. Termenul de finalizare a pasajului a fost extins până la 30 iunie 2016. Cu 5 luni înainte de expirarea acestui termen însă, pe șantier lucrările evoluează extrem de încet. Dacă lucrările nu vor fi terminate până la sfârșitul lunii iunie, Primăria Capitalei va fi penalizată de Uniunea Europeană. Vezi aici Cum arată pasajul de la Piața Sudului cu 5 luni înainte de finalizare. GALERIE FOTO

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 și are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro).

Etichete: Pasajul Piaţa Sudului, piaţa sudului, Sectorul 4

0/3 COMENTARII
caine
04 feb 10:09
+0
VOTURI
-0
domnisoara ziarist, ne spuneti si noua de ce s-a anulat sedinta? ca noi nu am aflat !
MARINELU
04 feb 09:50
+0
VOTURI
-0
Si DE CE a fost anulata sedinta Cristinico ? Sau ne intebi pe noi ?
SIBNET
04 feb 09:33
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h