De ce a fost instalat jocul Solitaire pe toate calculatoareleJocul de cărţi Solitaire are milioane de fani printre utilizatorii Windows din întreaga lume. Scopul iniţial al acestui joc nu a fost însă acela de a-i distra pe oameni.

De ce a fost instalat jocul Solitaire pe toate calculatoarele
De ce a fost instalat jocul Solitaire pe toate calculatoarele
Foto: ziuaconstanta.ro

Jocul Solitaire a fost introdus în versiunea de Windows 3.0 din anul 1990, însă jocul exista încă din anii 1700. Versiunea digitală a avut un scop ascuns – acela de a-i învăţa pe utilizatori să aibă mişcări fluente în utilizarea calculatorului şi a mouse-ului. De asemenea, cu ajutorul Solitaire, utilizatorii au fost mai familiarizaţi cu conceptul de „drag and drop" (glisare şi fixare), intens folosit pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows pentru copierea fişierelor sau mutarea lor, scrie go4it.ro.

Scopuri asemănătoare au avut şi jocurile Minesweeper sau Hearts, care însă n-au devenit la fel de populare ca şi Solitaire. În cazul Minesweeper, ţelul era ca utilizatorii să înţeleagă diferenţele între „click stânga" şi „click dreapta", dar şi să-i ajute să folosească mouse-ul cu mai mare precizie şi viteză.

Potrivit site-ului mentalfloss.com, jocurile, în special Solitaire, au devenit atât de populare, încât de fiecare dată când Microsoft a încercat să le elimine din noile versiuni de Windows testerii au reacţionat negativ.

Etichete: jocuri, Windows

0/1 COMENTARII
go2it
01 Jan 18:21
+0
VOTURI
-0
Deci. Concluzia articolului ar fi sa nu mai dam vina pe functionarii publici ca "joaca" Solitaire, cand ei, de fapt, isi imbunatatesc dexteritatea la manevrarea mouse-ului?
Ei nu se joaca, ci se antreneaza foarte serios sa invete cum sa dea click?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h