De ce a fost retrimis la Parchet dosarul Lukoil. Procurorii au dat dovadă de "pasivitate totală”Dosarul Lukoil a fost retrimis la Parchet întrucât atitudinea procurorilor care se ocupau de acest caz a fost catalogată de către judecători drept "pasivitate totală”.

De ce a fost retrimis la Parchet dosarul Lukoil. Procurorii au dat dovada de "pasivitate totala”
De ce a fost retrimis la Parchet dosarul Lukoil. Procurorii au dat dovadă de "pasivitate totală”
Foto: ziarulring.ro

Tribunalul Prahova a trimis înapoi, la Parchetul de le lângă Curtea de Apel Ploieşti, dosarul în care compania Lukoil şi directori ai Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti sunt inculpaţi pentru infracţiuni economice, din cauză că procurorii nu au răspuns judecătorilor dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată, după ce în actul de sesizare a instanţei s-au constatat mai multe neregularităţi atât la capitolul "în fapt", cât şi la capitolul "în drept", transmite corespondentul MEDIAFAX.ro.

"În baza articolului 345 alineatul 2 din Codul de procedură penală, s-a dispus comunicarea încheierii Parchetului, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, în termen de cinci zile de la comunicare, printr-un act vizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către procurorul ierarhic superior, punându-se în vedere procurorului să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Încheierea a fost comunicată Parchetului la data de 15.12.2015, acesta solicitând la data de 16.12.2015 înaintarea dosarului de urmărire penală, în vederea remedierii neregularităţilor actului de sesizare. Parchetul nu a remediat în termen legal neregularităţile constate şi nici nu a comunicat judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei, ultima zi a termenului (termen procedural, calculat potrivit dispoziţiilor art. 269 alin. 1,2 C.p.p.) fiind 22.12.2015", se arată în încheierea de şedinţă prin care Tribunalul Prahova a restituit Parchetului dosarul Lukoil.

Din acelaşi document reiese că atitudinea procurorului în acest caz este catalogată drept "pasivitate totală".

"(...) Nici în ipoteza în care s-ar considera că pasivitatea totală a procurorului în termenul legal de 5 zile nu este sancţionată automat cu restituirea cauzei, nu se poate dispune începerea judecăţii, neregularităţile constate fiind esenţiale, ducând la imposibilitatea stabilirii obiectului şi a limitelor judecăţii în prezenta cauză, aşa cum s-a arătat", precizează încheierea Tribunalului Prahova.

Etichete: dosarul lukoil, lukoil, Parchet

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE