De ce a MURIT Muhammad Ali. Ce spun mediciiMuhammad Ali, una dintre legendele boxului mondial, a murit în urma unui „șoc septic provocat de cauze naturale nespecificate".

De ce a murit Muhammad Ali
De ce a murit Muhammad Ali

Muhammad Ali, probabil cel mai mare boxer al tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 74 de ani. Fostul sportiv a murit la un spital din Phoenix, în Arizona, la 74 de ani. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei, după ce presa scrisese că fostul sportiv era în stare foarte gravă. Muhammad Ali suferea, de mai bine de 30 de ani de Pakinson, scrie digi24.

El fusese internat în spital joi pentru o infecţie respiratorie. Medicii nu-i mai dădeau însă nicio şansă, aşa că familia era pregătită pentru acest deznodământ tragic. Rudele au făcut deja aranjamentele pentru funeralii. Ceremonia va avea loc vineri în oraşul natal al fostului sportiv, Louisville, din Kentucky.

Liderul SUA a spus că el și soția lui, Michelle Obama, sunt recunoscători pentru că au avut ocazia să îl cunoască, chiar dacă pentru o scurtă perioadă de timp și că sunt întristați de moartea acestuia. De asemenea, familia Obama a transmis condoleanțe familiei lui Muhammad Ali și au transmis că se roagă „pentru ca cel mai mare luptător dintre toți să se odihnească în pace.

Barack Obama a explicat, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Casei Albe, semnificația pe care o are pentru el perechea de mănuși de box care i-a aparținut lui Muhammad Ali și fotografia cu el de la un meci din tinerețea lui pe care o ține în biroul său.

În biroul meu personal, am o pereche din mănușile sale la vedere, chiar sub o fotografie iconică cu el: tânărul campion, în vârstă de doar 22 de ani, urlând ca un leu deasupra lui Sonny Liston. Eram prea tânăr pentru a înțelege cine era el. Pe atunci încă se numea Cassius Clay, obținuse deja medalia de aur la Olimpiadă, dar nu pornise încă în călătoria spirituală care urma să îl facă să adopte religia musulmană, să îl exileze chiar când era pe culmile succesului și să pregătească scena pentru reîntoarcea lui la măreție cu un nume familiar atât în ghettourile din Asia de Sud-Est și satele din Africa ca și pentru mulțimile care îl aclamau la Madison Square Garden", a transmis Barack Obama.

Etichete: de ce a murit Muhammad Ali, Muhammad Ali, Muhammad Ali a murit, Muhammad Ali cauza mortii, Muhammad Ali mort

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h